Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Putin pri príležitosti Dňa víťazstva občanov: Rusov vyzval k jednote

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom položil kvety k Večnému ohňu pri Hrobe neznámeho vojaka v Moskve a občanov Ruska vyzval, aby držali spolu, informovala agentúra AFP.

"Vieme a pevne veríme, že keď sme spolu, tak sme neporaziteľní," povedal Putin. Tradičná vojenská prehliadka na Červenom námestí v Moskve bola odložená pre pandémiu koronavírusu SARS-CoV-2, ktorým sa v Rusku do piatku nakazilo takmer 188.000 ľudí. Nad mestom však preleteli vojenské lietadlá a vrtuľníky.

"Naši veteráni bojovali o život proti smrti a my sa im vždy vyrovnáme v jednote a vytrvalosti," povedal Putin, ktorý vo svojom príhovore zdôraznil obetu zo strany bývalého Sovietskeho zväzu počas druhej svetovej vojny.

Skončenie druhej svetovej vojny, od konca ktorej uplynulo tento rok 75 rokov, si jednotlivé štáty pripomínajú 8. mája ako Deň víťazstva nad fašizmom. V Rusku a v niektorých ďalších krajinách bývalého Sovietskeho zväzu si porážku nacistického Nemecka pripomínajú o deň neskôr, 9. mája, ako Deň víťazstva vo Veľkej vlasteneckej vojne.

Viac o téme: RuskoMoskvaVladimir PutinDeň víťazstva nad fašizmom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu