Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS S nemeckou vládou je spokojných rekordných 63 percent ľudí, tvrdí prieskum

Angela Merkelová
Angela Merkelová (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

BERLÍN - V čase pandémie nového koronavírusu je s prácou nemeckej koaličnej vlády strán únie CDU/CSU a sociálnych demokratov (SPD) veľmi spokojných až spokojných rekordných 63 percent Nemcov. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky Deutschlandtrend verejnoprávnej televízie ARD zverejnenom vo štvrtok. Informoval o tom v piatok magazín Focus.

V porovnaní s predošlým mesiacom sa popularita nemeckého vládneho kabinetu zvýšila o 28 percentuálnych bodov a je tak doteraz najvyššia za toto volebné obdobie. S prácou vlády je aktuálne menej spokojných, respektíve vôbec, 36 percent opýtaných. V marci ich bolo pritom nespokojných ešte 65 percent. Miera spokojnosti s krízovým manažmentom spolkovej vlády počas pandémie koronavírusu predstavuje 72 percent.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Najvyššie čísla v tomto volebnom období dosiahla v prieskume aj kancelárka Angela Merkelová čo sa týka spokojnosti s jej prácou. Viac než 60 percent respondentov je s jej prácou spokojných alebo veľmi spokojných. Ak by sa nadchádzajúcu nedeľu v Nemecku konali parlamentné voľby, strany Únie by získali 34 percent hlasov, čo je o sedem percentuálnych bodov ako pred mesiacom. Takúto podporu CDU a CSU dosiahli naposledy v marci 2018.

Nemecká kancelárka ukončila domácu karanténu

Nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová v piatok ukončila svoju domácu karanténu a vrátila sa do svojho úradu. Jej hovorca dodal, že Merkelová bola niekoľkokrát testovaná na nový koronavírus, pričom výsledky boli vždy negatívne. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters. Merkelová bola v karanténe a pracovala z domu po tom, čo ju 20. marca očkoval lekár, ktorý mal neskôr pozitívny test na koronavírus SARS-CoV-2.

Viac o téme: PrieskumVládaNemeckoAngela MerkelováSPDCDUCSU
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu