Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Taliansko zaznamenalo 760 nových úmrtí na koronavírus

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - V Taliansku zaznamenali vo štvrtok ďalších 760 úmrtí na nový koronavírus, celkovo je v tejto krajine s najväčším počtom mŕtvych na svete už 13.915 obetí. Počet nových prípadov nákazy je však už tri týždne počas celoštátne platnej karantény ustálený - za posledný deň ich pribudlo 4668, celkovo ich majú 115.242. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Taliansko je krajina, ktorá ako prvá na Západe zaviedla celoštátnu karanténu. Nápor na nemocnice v najťažšie postihnutom regióne Lombardsko na severe Talianska sa naďalej zmierňuje - vyše 800 ľudí sa vyliečilo a hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 bolo vo štvrtok o 165 menej než v predchádzajúci deň.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku. 

Jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS) sú stále úplne plné, ale Lombardsko celkovo zaznamenalo necelých 1300 nových pozitívnych prípadov, pričom približne polovica z týchto nakazených sa lieči doma. V celom Taliansku sa koronavírusom nakazilo vyše 10.000 zdravotníkov a zomrelo 69 lekárov, uviedli Národné zdravotnícke úrady a Talianske združenie lekárov.

Viac o téme: ObeteúmrtiaNakazeníTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu