Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Prvá obeť medzi zdravotníkmi? Zomrela sestra z nemocnice, v ktorej ležal nakazený taxikár

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Medzi obeťami nového typu koronavírusu v Českej republike je aj zdravotná sestra, ktorá pracovala v pražskej Thomayerovej nemocnici, kde sa nákaza rozšírila. Žena zomrela doma.

Správu priniesli v nedeľu neskoro večer české médiá. "Môžeme potvrdiť, že doma zomrela zdravotná sestra z Thomayerovej nemocnice. S ohľadom na prianie rodiny, k tomu neposkytneme žiadne ďalšie informácie," uviedol hovorca nemocnice Petr Sulek. 

KORONAVÍRUS Víkendové prechádzky ukázali, že sa máme čo učiť: Slováci, tieto rady vám môžu zachrániť život!

Žena je tak zrejme prvou obeťou nákazy medzi zdravotníkmi v Českej republike. Podľa portálu Blesk.cz bola však pre presné zistenie príčiny smrti nariadená pitva.  V Česku podľa portálov zomrelo už 16 ľudí, ktorí boli nakazení novým koronavírusom, v nedeľu ich pribudlo päť. Uzdravilo sa 11 ľudí.

Nemocnica, v ktorej žena pracovala, uviedla, že na klinike sa nakazilo už 24 seniorov, z toho jeden zomrel. Nakazilo sa aj šesť zdravotných sestier. V tejto nemocnici sa nachádzal aj nakazený taxikár, ktorý mal tiež ťažký priebeh ochorenia. Pacienta potom previezli do Všeobecnej fakultnej nemocnice, v ktorej bol napojedný na umelú ventiláciu. Potom mu začali podávať experimentálny liek Remdesivir a jeho stav sa mal zlepšovať. 

V Thomayerovej nemocnic, v ktorej bol pacient najskôr hospitalizovaný, skončilo v preventívnej karanténe celé oddelenie aj s pacientami, sestričkami a lekármi. Dve sestry na pľúcnom oddelení sa ale nakazili a podľa ČTK sa mali práve od ich nakaziť ďalšie tri sestričky. 

Viac o téme: NemocnicaZdravotná sestraNakazeníKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu