Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Nakazených v Česku je už 2878 ľudí: Medzi nimi aj 144 zdravotníkov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - V Českej republike sa nákaza koronavírusom SARS-CoV-2 potvrdila u 2878 ľudí. Informoval o v pondelok spravodajský server Novinky.cz.

Ochoreniu COVID-19 spôsobenému týmto koronavírusom zatiaľ podľahlo 17 osôb, vyliečilo sa 11 ľudí. Za nedeľu sa ich počet zvýšil o 160, čo je najmenší nárast za šesť dní. Medzi obeťami nového koronavírusu v ČR je aj zdravotná sestra, ktorá pracovala v pražskej Thomayerovej nemocnici, kde sa nákaza rozšírila.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Server Lidovky.cz v pondelok informoval, že minister vnútra Jan Hamáček zrejme nahradí v čele krízového štábu námestníka ministra zdravotníctva Romana Prymulu. "Profesor Prymula sa musí sústrediť na systém inteligentnej karantény a hlavne na zdravotníctvo a na epidemiologické záležitosti," zdôvodnil túto zmenu premiér Andrej Babiš.

Novým koronavírusom sa nakazilo 144 zdravotníkov

V Česku sa novým koronavírusom nakazilo už 144 zdravotníkov. S odvolaním sa na hovorkyňu ministerstva zdravotníctva o tom v pondelok informovala spravodajská televízia ČT24.

Ide o 56 lekárov, 54 sestier, päť laborantov a 29 pracovníkov iného zdravotníckeho personálu. V Česku sa potvrdilo ochorenie COVID-19 u dovedna 2878 osôb, pričom 17 ľudí zomrelo.

Vláda predĺžila obmedzenie pohybu osôb

Obmedzenie voľného pohybu v ČR, ktoré má brániť šíreniu nového typu koronavírus, česká vláda opätovne predĺžila do 11. apríla. Doposiaľ platilo do 1. apríla. Informovala o tom na svojej webovej stránke spravodajská televízia ČT24. Česká vláda chce tiež zriadiť Centrálny riadiaci tím COVID-19. Fungovať by mal ako dočasný poradný orgán vlády.

KORONAVÍRUS Nakazených v Česku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

Nákaze podľahlo už 23 ľudí

V Českej republike sa nákaza koronavírusom SARS-CoV-2 do pondelka potvrdila u 2942 ľudí. Chorobe COVID-19 podľahlo 23 ľudí, uviedol podľa spravodajského servera Novinky.cz český minister zdravotníctva Adam Vojtěch. Od pondelňajšieho rána sa počet úmrtí zvýšil o šesť. Vyliečených zostáva 11 ľudí.

Praha zháňa ubytovacie priestory pre bezdomovcov

Česká metropola sa rozhodla intenzívne vložiť do riešenia situácie pražských bezdomovcov, pre ktorých môže byť život bez domova v čase pandémie koronavírusu veľmi nebezpečný. Ako v pondelok informovala pražská radnica, pre bezdomovcov urýchlene zháňa dočasné ubytovanie, pričom na riešenie tejto situácie chce využiť aj lacné hotely a hostely.

Cieľom je zabrániť šíreniu koronavírusu medzi bezdomovcami, keďže táto skupina momentálne ani nemá ako dodržiavať vládne bezpečnostné opatrenia, pretože nemá domov. Do riešenia situácie je zapojených viacero inštitúcií a mimovládnych organizácií. Tie sa v tomto prípade inšpirovali projektmi pre bezdomovcov, ktoré sa už dávnejšie začali realizovať v niektorých veľkomestách, okrem iného v Londýne, Paríži či v Chicagu.

Viac o téme: ČeskoŠtatistikyPrahaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu