Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Počet nakazených v Česku prekonal hranicu 2-tisíc osôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom prekročil v Česku dvetisíc. Počas štvrtka pribudlo 259 nakazených, teda zhruba o 30 menej ako v stredu, kedy bol denný nárast najvyšší. K dnešnému ránu bolo evidovaných 2062 ľudí s chorobou COVID-19.

Laboratóriám sa ďalej darí zvyšovať počet vykonaných testov, vo štvrtok otestovali rekordných 4429 ľudí, celkom 31.127. Stále zostáva desať vyliečených pacientov a deväť zomrelých s chorobou COVID-19. Vyplýva to z údajov na webe ministerstva zdravotníctva ku koronavírusu.

Úrady počas štvrtka oznámili tri úmrtia. Vo Fakultnej nemocnici Hradec Králové zomrel osemdesiatročný pacient. Trpel podľa nemocnice veľmi vážnym ochorením, a pred niekoľkými dňami bol navyše pozitívne testovaný na chorobu COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje. Ďalšie obete sú dve ženy z domova pre seniorov v Prahe-Michli. Ženy boli podľa námestníka ministra zdravotníctva Romana Prymulu vo vysokom veku a mali ďalšie vážne ochorenia. Aj ďalšie zosnulí trpeli väčšinou niekoľkými ďalšími chorobami alebo nejakou vážnou chorobou.

Prvé tri prípady ochorení COVID-19 oznámilo Česko 1. marca, najvyšší denný nárast - 291 potvrdených testov zaznamenalo ministerstvo v stredu. Za štvrtok je nárast druhý najvyšší. Vedľa toho ale tiež značne rastie počet vykonaných testov. Kým v závere minulého týždňa bolo denne vykonávaných okolo dvoch tisícok testov, v pondelok už bolo testov cez 2200, v utorok skoro 3000, v stredu zhruba 4100 a vo štvrtok 4429.

Vo svete majú teraz najviac potvrdených prípadov nákazy koronavírusy Spojené štáty. Podľa údajov univerzity Johnsa Hopkinsa, ktorá vývoj pandémie monitoruje, dosiahol počet nakazených Američanov 82.404, zatiaľ čo Čína má 81.782 nakazených obyvateľov a Talianska 80.589 prípadov.

Viac o téme: ČeskoNakazeníPrahaKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu