Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS FOTO Putin v ochrannom odeve navštívil nemocnicu pre pacientov s koronavírusom

Vladimir Putin v ochrannom odeve pri návšteve nakazených. Zobraziť galériu (3)
Vladimir Putin v ochrannom odeve pri návšteve nakazených. (Zdroj: SITA/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin navštívil v utorok moskovskú nemocnicu pre pacientov nakazených novým koronavírusom, pričom mal oblečený ochranný odev. Informovala o tom agentúra AP.

Po stretnutí s hlavným lekárom nemocnice si Putin obliekol žltý ochranný odev, nasadil ochrannú masku a vošiel do nemocničnej časti, kde liečia pacientov s touto nákazou. Rusko zaznamenalo 495 prípadov infekcie koronavírusom a nehlásilo žiadne úmrtia, čo je v protiklade s rýchlym šírením koronavírusu v Európe.

KORONAVÍRUS FOTO Putin v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Niektorí odborníci tvrdia, že nízke počty možno pripísať pomerne pomalému tempu testovania obyvateľstva. Donedávna analyzovalo testy z celého Ruska len jedno laboratórium v meste Novosibirsk a úrady preto otvárajú nové laboratóriá a zvyšujú tým počet vykonaných testov na koronavírus. 

KORONAVÍRUS FOTO Putin v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Starosta ruskej metropoly Moskva Sergej Sobianin Putinovi oznámil, že počet vykonaných testov na koronavírus v hlavnom meste sa v priebehu tohto týždňa zvýši z približne 3000 na 13.000 denne. Sobianin upozornil, že situácia sa môže rýchlo zhoršiť.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku. 
 

Viac o téme: Návšteva PacientiVladimir PutinKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu