Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS SAE pre COVID-19 pozastavujú prevádzku všetkých osobných letov

SAE pozastavujú prevádzku osobných letov
SAE pozastavujú prevádzku osobných letov (Zdroj: SITA/AP Photo/Jon Gambrell, File)

DUBAJ - Spojené arabské emiráty (SAE) v pondelok oznámili, že v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu na dva týždne pozastavia prevádzku bežných osobných alebo tranzitných letov. Rozhodnutie vstúpi do platnosti v priebehu 48 hodín, informovala tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na správu oficiálnej tlačovej služby WAM.

Pozastavenie prevádzky sa nebude vzťahovať na lety zabezpečujúce prepravu nákladov alebo núdzové evakuácie. Po dvoch týždňoch má byť opatrenie prehodnotené. Medzinárodné letiská v Abú Zabí a Dubaji sú významnými dopravnými uzlami. SAE oznámili v piatok prvé dve úmrtia na svojom území, ktorých príčinou bolo koronavírusové ochorenie COVID-19. Celkove sa v tejto krajine vyskytlo viac než 150 prípadov nakazenia novým koronavírusom.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Oznámenie o pozastavení osobnej leteckej dopravy nasledovalo niekoľko hodín po tom, ako dubajské aerolínie Emirates ohlásili utlmenie všetkých osobných letov do 25. marca. Neskôr však tento dopravca svoje rozhodnutie odvolal s tým, že "vlády a zákazníci" ho žiadajú o podporu pri repatriácii cestovateľov. Úrady v SAE už predtým prestali vydávať víza po príchode a zakázali návrat cudzincom, aj keď majú v tejto krajine povolený pobyt.

Viac o téme: ZrušenéLetySAEKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu