Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Škandál! Vlakvedúci surovo napadol cestujúceho: Reakcia železníc mnohých šokuje

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Repro foto tn.nova.cz)

PRAHA - Šokujúce video obletelo sociálne siete 1. januára. Na záberoch je vidieť, ako český vlakvedúci surovo napadol cestujúceho obuškom. Od incidentu ubehlo už niekoľko týždňov a české médiá zisťovali, čo sa stalo so zamestnancom Českých dráh. Budete prekvapení!

K šokujúcemu incidentu došlo 21. septembra 2019 vo vlaku Českých dráh (ČD) smerujúceho z Plzne do Prahy. Video zverejnil twitterovský účet "Odpad - to naj z českých tweetov", na ktorom vidieť ako vlakvedúci niekoľkokrát surovo udrel jedného z cestujúcich, pričom ostatní pasažieri sa snažili situáciu zmierniť. O incidente infomoval v januári portál Echo24 a ďalšie české média. 

"Napadol ma," je počuť sprievodcu vo videu. "Toto bolo moc," odpovedal muž v zelenom tričku, ktorý sa za ním vybral. "Na to nemáte právo, zavolám na vás políciu," kričí zbitý cestujúci.

Škandál! Vlakvedúci surovo napadol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Repro foto Twitter/Odpad - to nej z českých tweetů)

Sám vlakvedúci pre server TN.cz uviedol, že video zachytáva iba posledné sekundy incidentu a že ho muž napadol. "Celá situácia samozrejme netrvala pár sekúnd videa, ale cez desať minút a potom následné riešenie. Video bohužiaľ začína v okamihu mojej obrany pred útokom pána, ktorý som sa snažil zažehnať, ustupoval pred ním a opakovane ho dôrazne žiadal, aby sa ma nedotýkal," tvrdí Ján Š.

Podľa účtu, ktorý video spustil do obehu, nešla cestujúcemu načítať predplatená karta. Podľa Českých dráh mohol za konflikt cestujúci, ktorý bol pod vplyvom alkoholu. Bezprostredne potom, čo video konfliktu preniklo na verejnosť, České dráhy správanie svojho zamestnanca odsúdili a označili použitia obušku za absolútne neprijateľné, uvádza TV Nova. "Zamestnanec bol stiahnutý zo služby a vec je s ním riešená v pracovnoprávnej rovine," informoval ešte na začiatku januára hovorca Českých dráh Radek Joklík.

Škandál! Vlakvedúci surovo napadol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Repro foto Twitter/Odpad - to nej z českých tweetů)

Českej redakcii TV Nova sa podarilo zistiť, ako ČD tento výbuch vlakvedúceho nakoniec vyriešili.  "Doteraz s týmto zamestnancom neboli problémy, vždy bol svedomitý. Po dohode preto u nás pracuje ďalej," povedal pre české médium Joklík.

Viac o téme: NapadnutieVlakvedúci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu