Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Desivé VIDEO z palubnej kamery: Vodič na zebre zrazil školáka, na kapote mohol aj zomrieť

Zrážka na priechode pre chodcov
Zrážka na priechode pre chodcov (Zdroj: Youtube/Týdeník Policie)

ČESKÁ LÍPA – Zo záberov z palubnej kamery mrazí. Jedno auto pred priechodom pre chodcov zastavilo, druhé však školáka zrazilo. Dopravní policajti po incidente vyzývajú vodičov, aby pri jazde sledovali dianie pred sebou.

Pätnásťročný chlapec skončil v nemocnici s ťažkým zranením nohy po tom, ako ho na priechode pre chodcov zrazilo auto. Nešťastie sa odohralo 7. februára v popoludňajších hodinách na Děčínskej ulici v meste Česká Lípa.

„Zatiaľ čo jedno vozidlo prichádzajúce od budovy okresného súdu zastavilo pred priechodom, druhé auto, idúce z rovnakého smeru, mu (chlapcovi, pozn. red.) prednosť nedalo a narazilo do neho,“ opísala incident policajná hovorkyňa Ivana Baláková.

Dopravní policajti v súvislosti s nehodou vyzývajú šoférov, aby počas jazdy sledovali dianie pred sebou. „Pokiaľ pri priechode pre chodcov zastaví vozidlo, vodiči musia predpokladať, že po ňom bude veľmi pravdepodobne prechádzať chodec a svoju jazdu tomu musia prispôsobiť. Súčasne chodcom v ich vlastnom záujme odporúčame, aby sa v priebehu celého prechádzania cez komunikáciu po priechode priebežne rozhliadali na obe strany, a mali tak kontrolu nad tým, či sa na nich nerúti nejaké vozidlo,“ odporučila Baláková.

Viac o téme: ChodecZrážkaPriechod pre chodcov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu