Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Poriadny úlovok z Pobrežia Slonoviny: Armáda zhabala 400-kilogramový kontraband kokaínu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ABIDJAN - Príslušníci vojenského námorníctva Pobrežia Slonoviny zhabali veľké množstvo kokaínu. Droga bola ukrytá v malých plastových balíkoch s potrhanými logami francúzskeho módneho domu Louis Vuitton a symbolmi značky bolívijského piva Paceňa. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters.

Celkovo 411 kilogramov kokaínu smerovalo do Abidjanu, obchodného hlavného mesta krajiny. Drogu pašeráci priviezli na lodi plaviacej sa pod španielskou vlajkou, ktorú námorníctvo spozorovalo 30. januára približne 250 kilometrov od pobrežia, uviedlo v stredu vo vyhlásení vojenské námorníctvo Pobrežia Slonoviny.  

Drogy následne preložili na menšie plavidlo, ktoré zadržala špeciálna jednotka námorných síl v pondelok okolo 18.30 h miestneho času. Úrady vzali do väzby päť osôb. Podľa Reuters nebolo bezprostredne známe odkiaľ kokaín pochádza, ani kto je za jeho pašovanie zodpovedný. Na zázname, ktorý v stredu poskytlo námorníctvo Pobrežia Slonoviny, vidno stovky malých balíkov porozkladaných po stoloch. Veľké drogové kontrabandy nie sú v Pobreží Slonoviny častými. 

Za ostatných 18 mesiacov však úrady v oblasti západoafrického pobrežia Atlantického oceánu zhabali niekoľko veľkých zásielok kokaínu. Podľa Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj prejde cez tento región ročne približne 40 ton kokaínu.

Viac o téme: KokaínArmádaPobrežie SlonovinyAbidjan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu