Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Počasie sa podpísalo aj na cestách: FOTO Autobus zišiel z cesty a prevrátil sa

Autobus zišiel z cesty a prevrátil sa Zobraziť galériu (3)
Autobus zišiel z cesty a prevrátil sa (Zdroj: HZS Plzeňského kraje)

PRAHA - Na juhozápade Čiech havaroval v stredu ráno linkový autobus, ktorý zišiel z cesty a prevrátil sa na bok. Štyria ľudia utrpeli ľahšie zranenia, informoval hasičský zbor Plzenského kraja.

K nehode došlo okolo 05.40 h na ceste druhej triedy pri obci Dobršín v okrese Klatovy. V autobuse cestovalo 13 ľudí vrátane vodiča. Podľa spravodajského servera Novinky.cz utrpeli ľahké zranenia tri ženy, ktoré previezli do nemocnice v Sušici. Hospitalizovali tam aj jedného muža s akútnou stresovou reakciou.

Autobus zišiel z cesty
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HZS Plzeňského kraje)

Hasiči sa postarali o zvyšných cestujúcich, až kým na miesto nehody nedorazil náhradný autobus. Príčiny havárie začala vyšetrovať polícia. Predpokladá sa, že autobus zišiel z cesty v dôsledku šmyku. V okrese Klatovy boli v stredu ráno miestami hlásené snehové prehánky, nárazový vietor a riziko vzniku závejov.

Autobus zišiel z cesty
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HZS Plzeňského kraje)

Výstraha pred silným vetrom platila v stredu vo väčšine krajov ČR a na Morave a v Sliezsku aj varovanie pred tvorením snehových jazykov. Sneženie v noci nadnes skomplikovalo dopravu na diaľnici D8 medzi Ústím nad Labem a hranicami s Nemeckom. V úseku uviazli kamióny a tunel v smere do Nemecka bol asi dve hodiny neprejazdný.

Viac o téme: NehodaAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu