Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Brutálna vražda, ktorá otriasla Českom: Šialená matka zabila dcéru (†3), zverejnili desivé detaily

(Zdroj: Repro foto Prima FTV)

PŘEROV - Brutálna vražda, ktorá vlani otriasla Českom. V jednom z přerovských bytov našli v auguste 2019 mŕtve trojročné dieťa, ktoré bolo zavraždené. Z hrozného činu obvinili jeho matku a pripravuje sa návrh na obžalobu. Kriminalisti zverejnili niektoré bližšie podrobnosti o okolnostiach činu. Informoval o tom český portál iDnes.cz.

Všetko sa to odohralo vlani 14. augusta na přerovskej Purkyňove ulice. Policajti vyrazili na miesto najprv kvôli nahlásenému podozrivému správaniu 24-ročnej ženy, ktorá pobehovala po ulici a správala sa zvláštne. Následne však polícia pri riešení situácie zistila, že žena má dieťa, a tak zamierili k nej domov. V byte objavili jej dcéru, no bola mŕtva. Podľa zaistených stôp polície a zistených poznatkov zomrela násilne. Informoval o tom český portál iDnes.cz.

O zmätenom správaní matky dieťaťa, ktoré príchodu polície predchádzalo, prehovorila v auguste pre Televíziu Přerov jedna z obyvateliek domu, kde sa tragédia odohrala."Ráno okolo 08:30 pobehovala po pivnici, bola celá špinavá, pravdepodobne od krvi a kričala niečo o Satanovi. Prišli potom policajti a vyšetrovali to," prezradila, pričom bola podľa nej pod vplyvom drog.

Kriminalisti prezradili viac podrobností

Kriminalisti k prípadu aktuálne prezradili viac podrobností. "Pre policajtov, ktorí na tom mieste boli, sa jedná jednoznačne o jedno z najhorších prípadov, ktoré vo svojej kariére zažili," povedal pre TV Primu vedúci odboru Obecnej kriminalistiky Polície ČR Olomouckého kraja Jan Lisický. Ako ďalej dodáva, matka, ktorá sa po celú dobu, čo bola na svete ,o dcéru vzorne starala, z nejakého dôvôdu dievča usmrtila. Podľa polície to dokonca urobila "niekoľkými smrtiacimi mechanizmami. Od úderov, cez škrtenie až po bodanie," priblížil vraždu Lisický s tým, že na dusenie použila aj kábel od práčky.

Matka po incidente bola v starostlivosti lekárov, no podľa aktuálnych informácií Televízie Prima je vo väzbe. V súčanosti sa stále aj po takmer pol roku pripravuje návrh na podanie obžaloby, pretože sa čaká na vypracovanie znaleckých posudkov, ktoré sa majú týkať hlavne psychického stavu matky v dobe vraždy. "O tom, či bola pod vplyvom drog, odmietajú špecialisti špekulovať," uvádza TV Prima s tým, že ak znalci uznajú ženu za nepríčetnú, presunie sa z väzby do niektorého psychiatrického zariadenia. V opačnom prípade jej hrozí vynimočný trest.

Viac o téme: DieťaVraždaPřerov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu