Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Chladnokrvné! Mladík zavraždil priateľku (†24) a spálil na grile: Jej telo našli na dvoch miestach

Naim Vera po správe, že je jeho priateľka Micaela Gordillo možno tehotná, ju brutálne zavraždil Zobraziť galériu (4)
Naim Vera po správe, že je jeho priateľka Micaela Gordillo možno tehotná, ju brutálne zavraždil (Zdroj: Instagram/Naim Vera, FB/Micaela Gordillo)

BUENOS AIRES - Argentínou otriasol hororový prípad. V provincii Catamarca došlo k brutálnej vražde 24-ročnej ženy. Jej 19-ročný priateľ ju s vedomím, že je tehotná, zabil, zabalil do plachty a pokúsil sa spáliť. Časti jej tela objavili v kontajneri a popri ceste. Pitva neskôr tehotenstvo vylúčila.

19-ročný mladík sa priznal polícii, že zabil svoju priateľku počas jej tehotenstva. Naim Vera tvrdí, že jeho 24-ročná partnerka Brenda Micaela Gordillová po hádke spadla zo schodov a potom sa pokúsil spáliť jej telo na grile. Podrobnejšie informácie o jej smrti neuviedol, no pravdepodbne zomrela udusením. Jej pozostatky boli nájdené v kontajneri a na okraji cesty, hoci pitva neskôr vylúčila, že by skutočne čakala dieťa. 

Brenda Micaela Gordillová
Zobraziť galériu (4)
Brenda Micaela Gordillová  (Zdroj: FB/Micaela Gordillo)

Dvojica sa vrátila do prázdneho bytu vo vlastníctve rodiny Verovcov v Catamarca, severozápadnej provincii Argentíny, v sobotu okolo stvrtej hodiny ráno, informujú noviny Mirror. Vera oznámil polícii, že sa hádal s Brendou a po páde zo schodov zabalil jej telo do prikrývky a potom sa ju pokúsil spáliť.

Úradníci nepotvrdili, že žena bola nažive, keď jej priateľ spálil jej telo, ale forenzní experti sa domnievajú, že zomrela zadusením kvôli látke vloženej do jej úst. Podľa vyšetrovateľov sa pod Brendiným nechtom našiel aj kúsok mladíkovej kože.

Hugo Costilla, prokurátor pre Catamarca, informoval argentínsku štátnu tlačovú agentúru Télam, že obeť nebola tehotná a Vera nerozštvrtil jej telo, a to napriek správam v niektorých médiách. „Nerozrezal jej telo, ale spálil ho a v dôsledku požiaru sa telo rozpadlo,“ uviedol prokurátor.

Naim Vera
Zobraziť galériu (4)
Naim Vera  (Zdroj: Instagram/Naim Vera)

CCTV zábery zrejme ukazujú okamih, keď Vera v sobotu jazdil s nákladným autom okolo ôsmej hodine ráno pozdĺž cesty, kde bola objavená časť tela jeho zavraždenej partnerky. Úrady sa domnievajú, že išiel späť domov po zvyšné časti tela.

Na ceste bol zastavený policajtmi, ktorí ho požiadali o predloženie dokladov o vozidle skôr, ako mu bolo dovolené pokračovať. Predpokladá sa, že sa potom vrátil do bytu, zavolal rodinného právnika a jeho otca a priznal sa k tomu, čo urobil.

Pán Costilla ďalej uviedol, že niektoré z Brendiných pozostatkov boli objavené v taškách, ktoré zostali v kontajneri asi 20 metrov od rodinného domu Veru, zatiaľ čo zvyšok našli až o osem kilometrov pri ceste. Polícia čaká na vydanie príkazu na prehliadku jeho domu, aby získala ďalšie potenciálne dôkazy.

Naim Vera
Zobraziť galériu (4)
Naim Vera  (Zdroj: Instagram/Naim Vera)

Brat obete Ivan povedal, že rodina nepoznala Naima osobne a s bolesťou dodal: „Našli ju spálenú, toto monštrum ju zabilo.“ V komunikácii so spravodajským kanálom TN podľa novín Clarín povedal, že sa dozvedel o smrti svojej sestry prostredníctvom sociálnych sietí. „Ten chlap ju zabil v byte, odišiel, odhodil, umyl si ruky, vykúpal sa a povedal to svojmu otcovi a právnikovi, akoby prešiel cez psa,“ povedal Ivan.

„Nedá sa mu odpustiť, čo urobil, je neobhájiteľné,“ povedal Ivan. Na otázku TN o stave svojich rodičov po tragických správach Ivan odvetil: "Všetci sme zničení, moja matka je úplne mimo. Musíme sa spojiť, aby sme sa usilovali o spravodlivosť. Moja sestra bola osoba, ktorá chcela žiť,“ povedal.

Viac o téme: VraždaTehotenstvo Micaela GordilloNaim Vera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu