Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sexuálny násilník spoznal trest: Za tieto hnusné činy si posedí poriadne dlho

Muž, ktorý znásilňoval mužov dostal doživotie
Muž, ktorý znásilňoval mužov dostal doživotie (Zdroj: Twitter/BBC North West)

MANCHESTER - Jeden z najhorších sexuálnych násilníkov v dejinách Británie - Reynhard Sinaga (36) pôvodom z Indonézie - dostal v pondelok doživotný trest odňatia slobody. Rozhodol o tom súd v Manchestri, ktorý ho uznal vinným zo znásilnenia a sexuálnych útokov na 48 mužov. Informovala o tom agentúra DPA.

 Polícia sa však domnieva, že jeho obeťami sa mohlo stať dokonca až zhruba 195 mužov. Snímky z verejných kamier potvrdili, že páchateľ sa často v skorých ranných hodinách zdržiaval v okolí nočných klubov v Manchestri, kde si cielene vyberal svoje obete. Tými boli spravidla mladí opití jednotlivci. Mužov pod zámienkou drinku, miesta na spanie alebo nabitia si mobilného telefónu nalákal do svojho bytu v centre mesta, kde ich následne uspal omamnými látkami. Svoje obete, ktoré boli v bezvedomí, si počas toho, ako ich znásilňoval, natáčal na kameru.

Zadržali ho v roku 2017 po tom, ako sa jedna z jeho obetí počas útoku prebrala a jeho telefón odovzdala na polícii. Sinaga podľa informácií polície sexuálne zločiny spáchal počas obdobia trvajúceho viac ako desať rokov. Do Británie pricestoval na študentské víza v roku 2007, kde absolvoval najprv magisterské štúdium na univerzite v Manchestri. Po tom, ako ho v roku 2017 zadržali, bol vylúčený z univerzity v meste Leeds, kde bol poslucháčom doktorandského štúdia. Odsúdený môže byť prepustený po odpykaní si 30-ročného trestu väzenia, napísala agentúra AP.

Viac o téme: DoživotieVeľká BritániaReynhard Sinaga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu