Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Hromadné znásilnenie a upálenie krásnej Priyanky otriaslo celou krajinou: Beštie si našla smrť

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: topky.sk/koláž)

DILLÍ – V Indii sa pred pár dňami stal príšerný zločin. Štyria muži zastavili dodávku pri mladej žene, ktorá sa neskoro večer vracala zo služby. Ponúkli jej, že ju odvezú domov, namiesto toho ju brutálne znásilnili, zaškrtili a potom jej telo spálili. India odvtedy vrie nepokojmi, ale štyroch barbarov trest neminul.

Štyria zverskí násilnici, ktorí boli zatknutí v súvislosti so znásilnením a vraždou 27-ročnej veterinárnej lekárky Priyanky Reddyovej, boli zabití pri údajnom konflikte s políciou v piatok ráno, informovala polícia. Policajti údajne strieľali v sebaobrane, lebo jeden zo zatknutých sa zmocnil zbrane a zaútočil na nich. „Štyria obvinení boli zabití pri strete s políciou,“ uviedol policajný komisár z Hajdarabádu V. C. Sajjanar.

 

Všetci štyria muži vrátane vodiča dodávky Mohammeda Pasu vo veku od 20 do 24 rokov boli zatknutí 29. novembra za údajné znásilnenie a zabitie ženy. Polícia ich v piatok ráno odviezla na miesto zločinu na rekonštrukciu prípadu. Muži využili situáciu a dali sa na útek, policajti pri tomto pokuse všetkých štyroch zastrelili. Našla si ich rýchla smrť a pravdepodobne tak ušli oveľa horšiemu osudu, indická poslankyňa Jaya Bachchanová totiž v pondelok v parlamente povedala: „Viem, že to znie kruto, ale títo ľudia by mali byť vyvedení na verejnosť a zlynčovaní.“ Rodina zavraždenej veterinárky prijala správu o smrti štyroch barbarov "s radosťou".

Po strašnom čine sa v Indii začali demonštrácie. K vražde sa na sociálnych sieťach vyjadrilo množstvo ľudí, medzi nimi aj známy filmár Daniel Shravan. Ten celkom vážne navrhol, aby sa legalizovalo znásilnenie bez násilia (bez zabitia po akte) a aby ženy so sebou nosili kondómy a spolupracovali so sexuálnymi útočníkmi.

Hromadné znásilnenie a upálenie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter/TV 5 News)
Indický filmár ďalej na FB uviedol, že „znásilnenie nie je vážna vec, ale vražda je neospravedlniteľná.“ „Ak sa vás chystajú znásilniť, dajte násilníkovi prezervatív a spolupracujte s ním, kým nenaplní svoju sexuálnu túžbu. Takto sa vám nebude snažiť ublížiť,“ povedal. Po pobúrených reakciách verejnosti však svoje statusy zmazal. Tvrdil v nich, že sprísnenie zákonov týkajúcich sa bezpečnosti žien v Indii neodradí potenciálnych násilníkov. „Od vlády je hlúpe myslieť si, že zabitie Veerappana zmierni pašovanie, zabitie Usámu bin Ládina obmedzí terorizmus. Zákony proti znásilňovaniu rovnako nemôžu kontrolovať počet znásilnení,“ uviedol.
Hromadné znásilnenie a upálenie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/D. S.)
Namiesto toho navrhol, aby vláda schválila zákon „na kontrolu úmrtí po znásilnení“, ktorý navrhuje, aby „keď sa splní sexuálna túžba, muži nezabili ženy“. Vláda vraj podľa neho postihuje mužov, no ak ich ničí nenaplnená pohlavná túžba, nevidia iné východisko, iba obeť zabiť. Ženy by sa radšej mali naučiť vyrovnať sa s mužským sexom. Jeho komentáre boli všeobecne odsúdené. Používatelia Twitteru označujú jeho komentáre za „nechutné“:„Akým druhom duševnej choroby trpí? Nechutné a znepokojujúce. Už ma unavuje táto chorobná nenávisť voči ženám a stále obviňovanie obetí.“ Iný prispievateľ napísal: „Ak je filmár, sľubujem, že nikdy viac nebudem sledovať jeho filmy, a môžem sa tým zaručiť aj za svoju rodinu a priateľov.“ Matka obete volala po pomste netvorom, ktorí sa dopustili strašného zločinu.
Hromadné znásilnenie a upálenie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter/TV 5 News)
Ďalší poslanci z celého indického politického spektra odsúdili tento zločin počas parlamentného rokovania. Do ulíc Naí Dillí vyšli tisícky demonštrantiek, aby požadovali spravodlivosť pre Priyanku a zrýchlené vyšetrenie prípadu, ako aj prísnejšie zákony o bezpečnosti žien v Indii. „V Indii už nie sme v bezpečí. Bojíme sa vyjsť z našich domovov,“ povedala Sejal Kumar, vysokoškolská študentka. Polícia objavila Priyankine šaty, topánky a fľašu pri mýtnej ceste, kde zaparkovala svoju motorku. Jej rodina ju mohla identifikovať iba vďaka medailónu, ktorý mala mŕtva na sebe.

Viac o téme: SmrťZnásilnenieSpálenieLynčVeterinárkaDaniel Shravan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu