Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Buckinghamský palác zverejnil nové FOTO kráľovnej a jej následníkov, je to ich druhý oficiálny portrét

Kráľovná Alžbeta II. Zobraziť galériu (2)
Kráľovná Alžbeta II. (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Buckinghamský palác pri príležitosti začiatku nového desaťročia zverejnil nový spoločný portrét kráľovnej Alžbety II. a troch následníkov trónu. Fotografia vznikla pred Vianocami a doteraz nebola zverejnená, napísal server BBC. Je to druhý oficiálny spoločný portrét kráľovnej a troch následníkov trónu.

„Pri príležitosti začiatku nového desaťročia zverejňujeme portrét Jej Veličenstva kráľovnej a Ich Výsostí princa z Walesu, vojvodu z Cambridge a princa Georgea,“ napísal na Twitteri k fotografii Buckinghamský palác, oficiálne londýnske sídlo panovníčky.

Čítajte aj: Kráľovná Alžbeta II. sa na Vianoce prihovorila Britom: Zdôraznila potrebu zmierenia a odpustenia

Okrem usmievavej sa panovníčky v bielych šatách a s kabelkou sú na fotografii princovia Charles a William, obaja v obleku, a princ George v bielej košeli a tartanových nohaviciach.

Kráľovná na novoročnej fotografii pózuje s troma následníkmi trónu
Zobraziť galériu (2)
Kráľovná na novoročnej fotografii pózuje s troma následníkmi trónu  (Zdroj: Twitter/The Royal Family)

Spoločný portrét urobil škótsky fotograf Ranald Mackechnie v Trónnej sále Buckinghamského paláca minulý mesiac, v rovnaký deň, kedy bola zhotovená fotografia kráľovnej a troch následníkov pri príprave vianočného pudingu.

Predchádzajúci portrét kráľovnej, jej syna, vnuka a pravnuka vydal rovnaký fotograf v roku 2016 pri oslave 90. narodenín kráľovnej. Neskôr bol použitý na zvláštnych pamätných známkach.

Alžbeta (93) je najdlhšie slúžiacim panovníkom Británie, vládne od roku 1952. Následníkom trónu je Charles (71), pričom William (37) a George (6) sú v poradí druhým a tretím následníkom.

Viac o téme: Veľká BritániaKráľovná Alžbeta II.PortrétKráľovská rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu