Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO brutálneho incidentu z Česka: Rozzúrený vlakvedúci mlátil obuškom cestujúceho!

Cestujúci boli šokovaní.
Cestujúci boli šokovaní. (Zdroj: Reprofoto:twitter)

PRAHA - Cestujúcim na trase Rokycany - Praha sa naskytol desivý pohľad. Priamo pred ich očami mlátil vlakvedúci cestujúceho doslova hlava-nehlava! Aby toho nebolo málo, použil teleskopický obušok. Video, ktoré vzniklo ešte v 21. septembra 2019, sa po Novom roku začalo šíriť na sociálnej sieti. A nezostalo bez odozvy pobúrenej verejnosti.

Video nájdete na konci článku. Upozorňujeme, že nie je vhodné pre maloletých a slabé povahy.

Vlna kritiky sa zdvihla po tom, ako zábery na Twitteri zverejnila stránka Odpad - to nej z českých tweetů. Uniformovaný zamestnanec Českých dráh na nich pôsobí skutočne agresívne. Pravdepodobne však nečakal, že jeho vyčíňanie zaznamená práve v ten najnepríjemnejší moment ďalší z cestujúcich. Rozzúreného vlakvedúceho napokon zastavil až muž v zelenom tričku, ktorý sa ho snažil upokojiť.

Cestujúci boli šokovaní.
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Reprofoto:twitter)

Čo však zamestnanca železníc viedlo k takémuto odsúdeniahodnému činu? Ako objasnil hovorca Českých dráh Jiří Joklík pre Blesk, rozzúril ho podnapitý cestujúci. Svojím neprimeraným správaním údajne vyvolal konflikt. To mal neskôr 58-ročný cestujúci sám uznať aj v konaní pred priestupkovou komisiou mesta Rokycany. Reakcia zamestnanca napriek tomu rozhodne nebola adekvátna, čo priznali aj České dráhy.

Obušok do výbavy nepatrí

Podľa Joklíka je totiž násilie absolútne neprijateľné. "Hoci bol konflikt jednoznačne vyvolaný zo strany podnapitého cestujúceho, rozhodne nesúhlasíme so spôsobom, akým náš vlakvedúci na situáciu reagoval," uviedol. Podľa jeho slov navyše obušok rozhodne nepatrí do výbavy ich zamestnancov.

Hovorca tiež dodal, že povinnosťou personálu je podobné prípady riešiť v maximálnom pokoji a dohováraním. Jedinou adekvátnou reakciou, ak ide o agresívnych cestujúcich, je privolanie Polície ČR. Tá napokon zasahovala aj pri spomínanom incidente. Ako ale napokon skončil príliš horkokrvný vlakvedúci? Stiahli ho zo služby a vec s ním riešia v pracovnoprávnej rovine. 

Viac o téme: VlakBitkaČRVlakvedúci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu