Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Veľký policajný zásah v centre Berlína: Neznáma osoba začala strieľať v obchode

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Sohn)

BERLÍN - Polícia v nemeckej metropole Berlín spustila v pondelok bezpečnostnú operáciu po tom, čo pri niekdajšom hraničnom priechode Checkpoint Charlie nemenovaný muž niekoľkokrát vystrelil z poplašnej pištole. Informovala o tom agentúra DPA.

Svedkovia incidentu uviedli, že streľba v okolí niekdajšieho hraničného priechodu medzi Východným a Západným Berlínom sa ozvala okolo 13.20 h. Jeden zo svedkov povedal, že v čase, keď sa ozvali výstrely, bol v neďalekej kaviarni. Ľudia podľa neho na ulici začali kričať a utekali sa schovať do kaviarne, v ktorej sedel.

Pracovníci susednej pekárne uviedli, že keď videli, že na ulici sa niečo deje, zalarmovali políciu. K bývalému hraničnému priechodu bolo okamžite vyslané špeciálne policajné komando a sanitka. Následne polícia okolie priechodu uzavrela. Úrady uzavreli aj neďalekú stanicu metra.    

Berlínska polícia v pondelok na Twitteri uviedla, že na mieste činu sa našiel náboj do štartovacej pištole. Svedkovia najskôr tvrdili, že tam došlo k pokusu o ozbrojenú lúpež v obchode alebo kaviarni, čo však polícia poprela. "K nijakej lúpeži nedošlo," napísala na Twitteri.

Muž podozrivý zo streľby z poplašnej pištole podľa vyšetrovateľov nikoho neohrozoval. Incident si zrejme nevyžiadal nijaké zranenia. Policajti v súvislosti s prípadom prehľadali neďalekú obytnú budovu, ale podozrivého do večerných hodín nenašli. Podľa polície nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o politicky motivovaný čin.

Viac o téme: StreľbaZásahPolícia NemeckoBerlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu