Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Masakra v kostole: Útočník zastrelil dvoch veriacich, ľuďom sa premietol život pred očami

Farníci zastrelili muža, ktorý v kostole zabil dvoch ľudí. Zobraziť galériu (3)
Farníci zastrelili muža, ktorý v kostole zabil dvoch ľudí. (Zdroj: YouTube/Rene Anthony, TASR/AP)

WHITE SETTLEMENT – Dvoch ľudí smrteľne postrelil muž, ktorý spustil streľbu počas nedeľňajšej bohoslužby v kostole v americkom Texase. Útočníka zastrelili farníci, ktorí mali na starosti bezpečnosť v kostole, jeho obete podľahli zraneniam neskôr v nemocnici, oznámila polícia. Informovali o tom agentúra DPA a AP.

K útoku došlo v nedeľu (29. decembra) dopoludnia miestneho času v kostole cirkevného zboru West Freeway Church of Christ v meste White Settlement západne od Dallasu. „V priebehu šiestich sekúnd bolo po streľbe,“ povedal texaský viceguvernér Dan Patrick. Zásah členov dobrovoľného bezpečnostného tímu zhodnotil ako dôkaz účinnosti zbrojnej legislatívy v štáte Texas, keďže "hrdinskí" strážcovia zabránili ešte horšiemu.

Policajti zasahujú na mieste streľby pred kostolom v meste White Settlement v americkom štáte Texas.
Zobraziť galériu (3)
Policajti zasahujú na mieste streľby pred kostolom v meste White Settlement v americkom štáte Texas.  (Zdroj: TASR/AP)

Čítajte aj: Najkrvavejšie teroristické útoky za posledný rok: VIDEO Stovky mŕtvych! Ľudia boli v panike

V kostole sa v čase streľby nachádzalo okolo 240 členov farnosti. Podľa šéfa miestnej polície J. P. Beveringa si ozbrojenec sadol do jednej z lavíc, aby následne vstal, vytiahol brokovnicu a najskôr vystrelil na jedného z farníkov, ktorý neskôr zomrel. Samotný útočník tiež podľahol zraneniam počas prevozu do nemocnice.

Hovorkyňa miestnej záchrannej služby MedStar Macara Trustyová spresnila, že tretieho zraneného záchranári úspešne resuscitovali. Ďalší dvaja ľudia podľa nej majú len menšie poranenia, ktoré utŕžili, keď sa v kostole snažili rýchlo schovať.

Farníci zastrelili muža, ktorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Stanica WFAA-TV informovala, že kostol bohoslužbu streamoval na naživo na YouTube. Video zachytáva muža s dlhým kabátom, ako vyťahuje pušku alebo brokovnicu, z ktorej dvakrát vystrelil, než na neho vystrelili svojimi zbraňami prítomní farníci. Väčšina ostatných veriacich sa rýchlo schovala medzi lavice.

O totožnosti a motívoch páchateľa vyšetrovatelia zatiaľ neposkytli žiadne informácie okrem toho, že ho v minulosti viackrát zadržali pre nešpecifikované obvinenia.

Viac o téme: TexasStreľbaKostolÚtok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu