Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Podozrivé taniere s občerstvením vyšetrovala polícia: FOTO Záver prípadu by rozosmial aj Sherlocka!

Dievčatko sa postaralo o prekvapenie. Zobraziť galériu (2)
Dievčatko sa postaralo o prekvapenie. (Zdroj: MP Kladno-tydenikpolicie.cz)

KLADNO - Podivný prípad zamestnal policajtov v Českej republike. V stredu dopoludnia totiž prijali oznámenie od niekoľkých obyvateľov bytového domu na ulici Průchova v Kladne, že sa pred ich dverami objavilo podozrivé "občerstvenie". Na prvý pohľad to neveštilo nič dobré.

Ide o otravu nastraženú pre domáce zvieratká? Alebo o niečo, čo má ohroziť zdravie ľudí? Taniere, s podozrivými trubičkami zasypanými bielym a čiernym práškom, vyľakali obyvateľov bytovky natoľko, že kontaktovali políciu. 

Prečítajte si aj: V Bratislave úraduje podvodník drzý ako ploštica! V mene SPP sa chcel nanominovať do bytu

"Na miesto vyrazila hliadka strážnikov. Tá skutočne našla pri niekoľkých bytoch spomínané tanieriky," uviedli na stránke Týdeník policie. Ani oni však netušili, o čo ide. Na adresu preto smerovala aj Polícia Českej republiky. Rozhodli o tom, že radšej privolajú aj technika. Nič predsa nechceli nechať na náhodu.

Zasmial by sa aj Sherlock

Počas čakania na príchod odborníka sa ale prišlo na koreň celej veci. Jeden zo strážnikov totiž započul hádku matky a dcéry. Keď sa spýtal, čo sa stalo, zistil, že dievčatko chcelo prekvapiť svojich obľúbených susedov. Prichystala im malé občerstvenie. V kuchyni ale spôsobila poriadny neporiadok.

Dievčatko sa postaralo o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MP Kladno-tydenikpolicie.cz)

A aké menu pripravila malá kuchárka? Stočený plátok syra hojne posypala práškovým cukrom. Vrch dobroty ešte ozdobila mletým korením. "Všetkých zúčastnených kuchárske umenie malej slečny pobavilo, technik bol odvolaný, dobrota odprataná a všetci sa rozišli. Iba matka malej kuchárky stále upratovala svoju kuchyňu," opísali na webe.

Dievčatko sa postaralo o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MP Kladno-tydenikpolicie.cz)

Policajti dodali, že žiadne oznámenie o neštandardných situáciách nepodceňujú. Vždy sa snažia o odstránenie prípadného ohrozenia života alebo zdravia obyvateľov a ich domácich miláčikov. "V tomto prípade našťastie išlo o nevinnú snahu malého dievčatka urobiť svojim susedom radosť," uzavreli v správe s vtipným koncom.

Viac o téme: DievčatkoPrekvapeniePolíciaČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu