Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šialená streľba v New Orleanse: Najmenej 11 ľudí postrelil útočník vo Francúzskej štvrti, časti mesta

V New Orleanse postrelili najmenej 11 ľudí Zobraziť galériu (3)
V New Orleanse postrelili najmenej 11 ľudí (Zdroj: SITA)

NEW ORLEANS – Najmenej 11 ľudí bolo postrelených na Canal Street vo Francúzskej štvrti New Orleans. Podozrivý začal strieľať v oblasti známej nočným životom v skorých ranných hodinách v nedeľu ráno.

Dve z obetí boli podľa britského denníka Daily Mail prevezené do nemocnice v kritickom stave. Podľa viacerých správ bol podozrivý zadržaný. Polícia už posilnila hliadky v oblasti pre futbalový zápas súťaže Bayou Classic medzi Grambling State University a Southern University. Policajti potvrdili, že boli len pár metrov od streľby a spočiatku si mysleli, že útočník strieľal na nich.

Podľa kanadskej pobočky BBC neboli hlásené úmrtia. K incidentu došlo na Canal St medzi ulicami Bourbon a Chartres asi o 03.20 miestneho času (09.20 GMT). Polícia na svojom Twitteri uviedla, že „jeden podozrivý bol zadržaný v blízkosti miesta činu“. Neskôr dodali, že prípadná účasť osoby je stále predmetom vyšetrovania a že zatiaľ nedošlo k zatknutiu. 

 

 

Polícia v New Orleans tvrdí, že v turistickom stredisku Francúzska štvrť bolo 11 obetí streleckej udalosti. Americké médiá uviedli jedného dôstojníka, podľa ktorého sú dvaja ľudia v kritickom stave. Neboli hlásené žiadne úmrtia. K incidentu došlo na Canal St medzi ulicami Bourbon a Chartres asi o 03:20 miestneho času (09:20 GMT). Polícia vo svojom informačnom kanáli Twitter uviedla, že „jeden podozrivý bol zadržaný v blízkosti miesta činu“. Neskôr povedali, že prípadná účasť osoby je stále predmetom vyšetrovania a že zatiaľ nedošlo k zatknutiu. Neboli poskytnuté žiadne ďalšie podrobnosti.

 

Viac o téme: FutbalStreľbaNew OrleansFrancúzska štvrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu