Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Obrovská tragédia na ceste domov z festivalu: Autobus sa zrútil do rieky, 17 mŕtvych

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/Rezoom TV Nepal)

KÁTHMANDÚ - Najmenej 17 ľudí vrátane siedmich detí prišlo o život pri nehode autobusu, ktorý sa v nedeľu zrútil do rieky v strednej časti Nepálu. S odvolaním sa na vyjadrenie miestnych úradov o tom informovala agentúra DPA.

Autobus zišiel z cesty ležiacej severozápadne od hlavného mesta Káthmandú a následne sa z 50-metrovej výšky zrútil sa do rieky Sunkosi. Predstaviteľ miestnych úradov AFP povedal, že dosiaľ prehlásili za mŕtvych 17 ľudí. Ďalších 50 osôb vrátane vodiča je zranených a poskytli im lekárske ošetrenie. Spomedzi zranených si v pondelok v nemocnici ponechali 21 pacientov.

Polícii a armáde pri záchrannej operácií pomáhali aj miestni obyvatelia, ktorí pri splave rieky pátrali po preživších. Cestujúci povedali, že najprv počuli hluk a potom zlyhalo riadenie autobusu, ktorý sa zrútil do rieky tečúcej 20 metrov pod úrovňou cesty. Ľudia sa vracali domov po skončení festivalu.

Pomerne časté smrteľné nehody v Nepále možno pripísať zle udržiavaným cestám i vozidlám. Nezriedka za ne môže aj bezohľadná jazda vodičov, píše AFP a pripomína, že len v októbri zahynulo pri zrútení autobusu do rieky 11 ľudí a vyše 100 ďalších utrpelo zranenia.

Viac o téme: NehodaRiekaAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu