Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sudca predĺžil väzbu mužom, ktorí zadržiavali ľudí v pivnici: Čakali na koniec sveta

(Zdroj: Getty Images)

HAAG - Súd v Holandsku predĺžil v stredu o 90 dní vyšetrovaciu väzbu dvojici mužov, ktorí sú podozriví z toho, že takmer desaťročie zadržiavali "rodinu" v suteréne domu na statku v provincii Drenthe. Informovala o tom agentúra AFP.

Trojmesačné predĺženie väzby potvrdila príslušná prokuratúra. Podľa holandskej agentúry ANP sudcovia predtým navštívili predmetnú farmu. Miestne médiá uviedli, že prokuratúra požaduje test DNA, aby zistila, či je starší z podozrivých, identifikovaný ako 67-ročný Gerrit Jan van D., naozaj príbuzným šiestich osôb, ktoré boli zadržiavané na statku a majú byť jeho deťmi.

Polícia tohto muža zatkla v polovici októbra spolu s ďalším mužom, ktorým je podľa predošlých správ 58-ročný Rakúšan. V spomínanom dome v dedine Ruinerwold našla niekoľko dní predtým šesť mladých ľudí zavretých v malej miestnosti. K objaveniu úkrytu došlo po tom, ako najstaršie z "pivničných detí" opakovane navštívilo miestny hostinec. V súčasnosti 25-ročný mladík Jan bol zmätený a tvrdil, že nebol deväť rokov vonku, na čo hostinský zavolal políciu.

Podľa medializovaných údajov táto "rodina" strávila v izolácii celé roky a "čakala na koniec sveta". Dvojica zatknutých mužov čelí podozreniu z nezákonného odopierania slobody iným osobám a poškodzovania ich zdravia. Starší z nich je navyše podozrivý z prania špinavých peňazí.

Viac o téme: PivnicaSudcaVäzbaStatok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu