Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Chorému batoľaťu (†2) pomáhali tisíce ľudí: Finančnú zbierku vybielil jeho otec, míňal na prostitútky

Pre otca boli dôležitejšie iné veci, než jeho synček. Zobraziť galériu (6)
Pre otca boli dôležitejšie iné veci, než jeho synček. (Zdroj: Reprofoto/youtube-TV Paranaíba, Facebook-AME João Miguel)

CONSELHEIRO LAFAIETE - Malý Joao trpel genetickou poruchou - spinálnou svalovou atrofiou. Lekári mu ju diagnostikovali keď mal sedem mesiacov. Začal sa boj o jeho prežitie. Verejnosť neváhala podať pomocnú ruku, vyzbierala sa slušná suma peňazí. Osud chlapčeka teda ležal na srdciach mnohých. Výnimkou bol jeho vlastný otec.

Osud si pre Joaoa Miguela Alvesa (†2) nepripravil nič dobrého. V čase, keď iné bábätká nasávajú nové informácie a rodičia sa natešene prizerajú, ako rastú a učia sa, chlapčekovi diagnostikovali vážne ochorenie. Keďže liečba je finančne náročná a rodina nemala peňazí na rozdávanie, začal sa boj o prežitie. Manželia sa rozhodli požiadať o aj pomoc verejnosť. Spustili finančnú zbierku. 

Joao Miguel Alves (†2)
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/AME João Miguel)

Liek, ktorý potrebovali zakúpiť, bol totiž pridrahý na to, aby si ho dovolili platiť po celú dobu liečby. Každá dávka lieku Spinraza stála vyše 80-tisíc eur. Pomáhal v tom, aby zabránil postupu samotnej choroby. Dobrí ľudia sa napokon našli. Postupne na účet pribúdali peniaze, brazílska vláda sa dohodla, že zaplatí prvé tri liečby. 

Za rok na účet rodiny pribudlo od darcov okolo 230-tisíc eur. Prvú dávku lieku dostal chlapček v auguste. Nik ale nečakal, aký smutný bude koniec jeho príbehu. Podpísať sa mal pod neho Joaov vlastný otec. Manželka a matka batoľata ho obvinila z toho, že peniaze, ktoré boli určené na liečbu, preflákal.

Pre otca boli dôležitejšie
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Reprofoto-youtube/TV Paranaíba)

Rodinu totiž opustil, manželke najprv povedal, že sa ide zaúčať ako ochrankár. Napokon sa zhýralým životom dokonca ani netajil. Videami, kde si užíva, sa mal chváliť aj na internete. Po tom, ako ho partnerka Karine Rodrigues nahlásila polícii, ho našli v luxusnom hoteli. Peniaze míňal na značkové oblečenie, hodinky, drogy, alkohol aj prostitútky. 

Pár mal peniaze na liečbu syna na štyroch účtoch. Ukázalo sa, že z dvoch, ku ktorým mal prístup, malo zmiznúť v prepočte vyše 130-tisíc eur. On sám sa ale bráni, že sa stal obeťou podvodu a vydierania. Vzhľadom na prepychový život, ktorý si Mateus užíval, všetko ale nasvedčuje tomu, že jeho slová sú klamstvom. Všetko však potvrdí až ďalšie vyšetrovanie. Pre malého chlapčeka je ale, bohužiaľ, neskoro. Poslednýkrát vydýchol 17. októbra.

Viac o téme: PeniazeOtecSmrťChlapčekBrazília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu