Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Varovanie polície: Slovenky naleteli falošným americkým vojakom, nespravte rovnakú chybu ako ony

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRNAVA – Ďalšia žena sa stala terčom podvodu. Naletela páchateľovi, ktorý sa vydával za amerického vojaka. Polícia podotýka, že počítačovo zruční podvodníci dokážu pôsobiť dôveryhodne a legenda "americký vojak na misii" bola úspešne použitá už vo viacerých prípadoch, keď ženy prišli o nemalé sumy.

Obeťou podvodu sa stala zrelá žena z Piešťan. Podvodník jej cez sociálne siete nahovoril, že je americký vojak na misii v Afganistane. Keď sa mu so ženou podarilo zblížiť a získať si jej dôveru, požiadal ju o úschovu zásielky s cennými dokumentmi a špeciálnym darčekom.

Peňazí musíme dať za
Zobraziť galériu (5)

Následne si vymyslel, že jeho zásielku v Istanbule zadržali colné úrady a na jej uvoľnenie posielal pokyny z e-mailových adries. Tie sa javili ako adresy oficiálnych inštitúcií. Od poškodenej sa mu takto podarilo vylákať 3500 eur.

Varovanie polície: Slovenky naleteli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)


Čítajte aj: David sa vydával za vešticu, od žien vylákal skoro dva milióny: Uverili mu, že sú prekliate


V snahe získať od ženy ďalšiu čiastku, a to 8 000 eur, si vymyslel získanie osvedčenia, že zásielka nie je zapletená do žiadneho teroristického trestného činu. To už žena prišla na políciu. „Vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin podvodu, sčasti spáchanom v štádiu pokusu,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.  

Varovanie polície: Slovenky naleteli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Polícia aj týmto prípadom upozorňuje, že počítačovo zruční podvodníci dokážu pôsobiť dôveryhodne a legenda „americký vojak na misii“ bola úspešne použitá už vo viacerých prípadoch. „Poškodené ženy, ktoré naleteli, prišli o nemalé sumy. Odporúčame preto rozvážnosť na sociálnych sieťach a neposielať peniaze neznámym osobám,“ uviedla policajná hovorkyňa.

Viac o téme: PeniazePodvodVojak na misii
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu