Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bývalého amerického prezidenta prepustili z nemocnice: Tretia nehoda v priebehu pár mesiacov

Bývalý americký prezident Jimmy Carter
Bývalý americký prezident Jimmy Carter (Zdroj: TASR/AP Photo/Mark Humphrey, File)

ATLANTA - Bývalého prezidenta Spojených štátov Jimmyho Cartera prepustili z nemocnice, kde ho liečili po tom, ako doma spadol a zlomil si panvovú kosť. Informovala o tom vo štvrtok jeho hovorkyňa Deanna Congileová.

Cartera prepustili z nemocnice Phoebe Sumter Medical Center v štáte Georgia. Podľa slov hovorkyne sa teší, ako sa bude zotavovať vo svojom dome v meste Plains a ďakuje všetkým, ktorí mu želali skoré uzdravenie. Carter (95) spadol v pondelok večer vo svojom dome, pričom išlo o zlomeninu, ktorá pravdepodobne vznikla v dôsledku osteoporózy.

Už tretíkrát za niekoľko mesiacov sa stalo, že Carter spadol a zranil sa, pripomenula agentúra AP. Začiatkom októbra spadol a jeho zranenie si vyžiadalo 14 stehov v oblasti čela. Ešte predtým v máji utrpel zlomeninu v oblasti bedrového kĺbu, ktorý mu museli vymeniť.

Carter je dosiaľ najdlhšie žijúcim bývalým prezidentom Spojených štátov v dejinách. Spoločne so svojou manželkou Rosalynn (92) sa nedávno stali najdlhšie zosobášenou prezidentskou dvojicou v Spojených štátoch. Predbehli tak aj Georgea a Barbaru Bushových, ktorých manželstvo trvalo 73 rokov.

Demokrat Carter, ktorý bol v rokoch 1977 - 1981 39. prezidentom Spojených štátov, zostal verejne aktívny aj po odchode z Bieleho domu. V roku 2002 mu udelili Nobelovu cenu mieru za činnosť v jeho mimovládnej neziskovej organizácii Carter Center.

Viac o téme: NemocnicaZlomeninaJimmy Carter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu