Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragická správa z Indie: Záchrana sa nepodarila, chlapca (†2) našli v hlbokom vrte mŕtveho

Dvojročného chlapca našli v hlbokom vrte mŕtveho
Dvojročného chlapca našli v hlbokom vrte mŕtveho (Zdroj: Youtube/NDTV)

NAÍ DILLÍ - Dvojročného chlapca, ktorý spadol do nepoužívaného čerpacieho vrtu v južnej Indii, našli v utorok ráno mŕtveho. Stalo sa tak po 82 hodinách úsilia záchranárov o jeho vyslobodenie, informovala agentúra DPA.

Sudžít Wilson spadol do úzkeho vrtu v piatok, keď sa hral s kamarátmi v blízkosti svojho domu v štáte Tamilnádu. Pôvodne sa nachádzal v hĺbke desať metrov, ale neskôr klesol nižšie až do hĺbky 26 metrov. "Záchranná operácia bola neúspešná. Chlapcovo telo sme vytiahli s použitím špeciálneho vybavenia. Už sa rozkladalo," uviedol jeden zo záchranárov.

Po tom, ako zlyhali pokusy o jeho vytiahnutie pomocou lana, záchranné tímy hĺbili meter široký tunel paralelný s vrtom, v ktorom bol chlapec. Záchranné práce však prerušili, keď kamery zistili, že sa chlapec nehýbe, a z vrtu bolo cítiť zápach. Telo poslali do vládnej nemocnice na pitvu a neskôr ho odovzdali rodičom, ktorí ho pochovali.

Indické médiá kritizovali "zmätené snahy záchranárov" vrátane pokusov vytiahnuť chlapca pomocou lana a z využívania metódy "pokus omyl". Za jeho záchranu sa modlili ľudia v chrámoch, mešitách i kostoloch po celom štáte a aj premiér Naréndra Módí vyjadroval obavy o chlapcov život.

Ide o najnovší z pádov detí do takýchto opustených studní v Indii. V júni zomrel dvojročný chlapec v štáte Pandžáb, keď bol v čerpacom vrte uviaznutý takmer 110 hodín.

 

Viac o téme: SmrťVrtZáchranná akciaIndiaNaí Dillí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu