Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hyena za volantom: Vodič v jednosmerke zrazil cyklistu (†51), ale TO, čo spravil potom!

Antonio Marchesini Zobraziť galériu (3)
Antonio Marchesini (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Tridsaťosemročný vodič bol odsúdený na osem rokov nepodmienečne za to, že zrazil cyklistu, ktorý na následky zranení zomrel. Muž sa v čase zrážky venoval mobilu namiesto riadenia vozidla. Na súde sa snažil obhajovať tým, že obeť nevidel, očití svedkovia ale tvrdia pravý opak.

Toľko sa hovorí o tom, že za volant mobil nepatrí, ale aj tak sa stále nájde množstvo vodičov, ktorí tento zákaz nerešpektujú a namiesto šoférovania sa veselo venujú telefónu v ruke. Svojím životom na to doplatil Antonio Marchesini, ktorého v londýnskej štvrti Deptford zrazil Reuben Richardson po tom, ako zle vošiel do jednosmerky. Namiesto toho, aby mu pomohol a zavolal záchranku, ešte zrýchlil a snažil sa zbaviť bicykla pod svojimi kolesami tak, že po ňom prejde. Po chvíli ale zastavil, vystúpil zo svojho Mercedesu B a zbabelo utiekol. Päťdesiatjedenročný Marchesini utrpel pri nehode ťažké zranenia hrudníka a brucha, ktorým na mieste podľahol. 

Hyena za volantom: Vodič
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nebohý muž bol pôvodom Talian a živil sa ako technický inžinier, ktorý hovoril piatimi jazykmi a pracoval ako dobrovoľník v sirotincoch Červeného kríža. Na druhej strane Richardson bol notorickým kriminálnikom, ktorý bol len krátko pred incidentom prepustený z väzenia, kde si odpykával trest za lúpež. Na súde tvrdil, že cyklistu nevidel a že ho mrzí, čo sa stalo. Sudca mu to ale "nezožral". 

Hyena za volantom: Vodič
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Úmyselne ste šoférovali nebezpečne a zavinili tak smrť človeka. Ukázali ste tým totálnu neúctu a bezočivosť. Váš register trestov dokazuje vašu dlhú kriminálnu históriu. Ste obyčajný sebec. Vaša ľútosť, ktorú údajne pociťujete, je plytká. To, že ste smutní, vám verím. Vy ste ale smutní kvôli sebe, kvôli tomu, že pôjdete do väzenia, nie kvôli tomu, že ste zabili človeka," vyhlásil Nicholas Heathcote Williams pri čítaní rozsudku. Richardson dostal osem rokov. 

Viac o téme: SmrťCyklistaMobil za volantom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu