Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zrútenie mosta v Taiwane si vyžiadalo štyroch mŕtvych: Po ďalších dvoch osobách pátrajú

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/Ministry of National Defense via AP)

TCHAJ-PEJ - Najmenej štyria ľudia zahynuli pri zrútení mosta, ku ktorému došlo k utorok v severovýchodnej časti Taiwanu. Zranených bolo viac ako 20 ľudí. Záchranári stále pátrajú po dvoch nezvestných osobách, informovala v stredu agentúra AP.

Stoštyridsať metrov dlhý oblúkový most sa zrútil pri rybárskej dedine Nan-fan-kao ležiacej na pobreží Tichého oceánu približne 60 kilometrov juhovýchodne od metropoly Tchaj-pej. Časti mosta spadli na tri rybárske člny, v ktorých sa v čase nešťastia nachádzalo viacero ľudí, zrejme rybárov z Indonézie a Filipín.

Jeden z člnov sa podarilo vyslobodiť ešte v utorok, na uvoľnení ďalších sa stále pracuje. Taiwanská armáda záchranárom poskytla aj špeciálnu plávajúcu plošinu. Zatiaľ sa podarilo nájsť štyroch mŕtvych, medzi ktorými sú dvaja Indonézania a jeden Filipínec. Štvrté telo sa ešte nepodarilo identifikovať.

Zrútenie mosta v Taiwane
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Taiwan's National Fire Agency via AP)

Spomedzi viac ako 20 zranených hospitalizovali desiatich vrátane taiwanského vodiča cisternového vozidla, ktoré prechádzalo po moste v momente, keď sa zrútil. Jeden zo zranených je vo vážnom stave. Medzi zranenými sú deviati občania Filipín a jeden Indonézan. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa. Taiwan v pondelok zasiahol tajfún sprevádzaný silným vetrom, nie je však jasné, či to mohlo prispieť k zrúteniu mosta.

Viac o téme: MostZrútenieTaiwan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu