Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Sýria tvrdí, že zneškodnila ďalší dron: Ten mal byť pri Izraelom okupovaných Golanoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Airman 1st Class D. Blake Browning/U.S. Air Force)

DAMASK - Sýrska štátna tlačová agentúra SANA v sobotu informovala, že neďaleko hraníc s Izraelom okupovanými Golanskými výšinami príslušné orgány odchytili a zneškodnili dron vybavený kazetovými bombami.

SANA neuviedla bližšie podrobnosti o drone, uverejnila však niekoľko fotografií, približuje agentúra AP s tým, že k tomuto incidentu došlo len dva dni po tom, čo bol nad predmestím Damasku Akrabá zničený iný dron. K zodpovednosti za vypustenie týchto bezpilotných strojov sa nikto neprihlásil.

Nálety a raketové útoky na území vojnou postihnutej Sýrie často podniká Izrael, ale málokedy to potvrdí. Židovský štát hovorí, že jeho cieľmi v Sýrii sú väčšinou základne iránskych síl a objekty libanonskej militantnej organizácie Hizballáh.

V susednom Libanone boli vo štvrtok zverejnené výsledky vládneho vyšetrovania, podľa ktorého dva izraelské drony, ktoré minulý mesiac havarovali v hlavnom meste Bejrút, boli na bojovej misii, pričom jedno z týchto bezpilotných lietadiel bolo vyzbrojené 4,5 kilogramami výbušnín. Podľa libanonského ministerstva obrany bola udalosť z 25. augusta najnebezpečnejším aktom agresie zo strany Izraela od vojny medzi židovským štátom a Hizballáhom v roku 2006.

Viac o téme: ZostrelenieArmádaSýriaIzraelDronGolanské výšiny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu