Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kuba kritizuje rozhodnutie USA: Vyhostiť členov kubánskej misie pri OSN je neoprávnené

Bruno Rodríguez Parilla
Bruno Rodríguez Parilla (Zdroj: TASR/AP)

HAVANA - Kubánska vláda ostro kritizovala rozhodnutie Spojených štátov vyhostiť dvoch členov stálej misie Kuby pri Organizácii Spojených národov (OSN) v New Yorku a obmedziť pohyb jej zvyšných členov. Podľa vyjadrenia kubánskeho ministra zahraničných vecí Bruna Rodrígueza je takýto krok "neoprávnený", informovala v noci na piatok tlačová agentúra AFP.

"Kategoricky odmietame neoprávnené vyhostenie dvoch funkcionárov stálej misie Kuby pri OSN a sprísnenie obmedzení pohybu pre diplomatov a ich rodiny," napísal Rodríguez vo svojej reakcii na sieti Twitter. Americké ministerstvo zahraničných vecí vo štvrtok oznámilo, že spomínanú dvojicu Kubáncov požiadalo o odchod zo Spojených štátov, keďže vykonávali "činnosť škodlivú pre národnú bezpečnosť" hostiteľskej krajiny.

Hovorkyňa rezortu Morgan Ortagusová tiež uviedla, že všetci členovia kubánskej misie pri OSN sa budú smieť v pohybovať už len na území newyorskej štvrte Manhattan, kde má svetová organizácia svoje sídlo. Oznámenie Washingtonu prišlo v čase, keď sa v New Yorku začína 74. zasadnutie Valného zhromaždenia OSN.
 

Viac o téme: OSNSpojené štátyBruno RodríguezKubánska vláda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu