Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Operácia ženy trpiacej rakovinou sa zmenila na nočnú moru, začala horieť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUKUREŠŤ - Pacientka trpiaca rakovinou začala horieť počas operácie v rumunskej nemocnici. Utrpela rozsiahle popáleniny a o týždeň nato zomrela, informovala v pondelok agentúra AFP. K tragickému incidentu došlo krátko pred Vianocami v nemocnici Floreasca v rumunskej metropole Bukurešť, ktorá sa špecializuje na urgentnú medicínu.

Pacientke (66) najskôr potreli telo dezinfekčným roztokom na báze alkoholu. Chirurgovia následne použili elektrický skalpel, v dôsledku čoho sa roztok vznietil. Podľa poslanca rumunského parlamentu za opozičnú stranu USR žena "vzbĺkla ako fakľa" a utrpela popáleniny na 40 percentách povrchu tela. Poslanec o incidente informoval v pondelok na Facebooku, pričom sa odvolal na zdroj z nemocnice Floreasca.

Jedna zo asistujúcich zdravotných sestier na pacientku, trpiacu rakovinou pankreasu, vyliala vedro vody, aby oheň zahasila. Žena však už medzitým utrpela rozsiahle popáleniny a o týždeň, 29. decembra, zomrela. Rumunské ministerstvo zdravotníctva prisľúbilo, že tento "nešťastný incident" dôkladne vyšetrí. Zdôraznilo, že chirurgovia nesmú používať dezinfekciu s obsahom alkoholu, keď operujú elektrickým skalpelom.

Podľa agentúry AFP udalosť poukazuje na nepriaznivý stav rumunského zdravotníctva. Napriek určitým zlepšeniam z posledných rokov nemocnice v Rumunsku stále zápasia so zastaraným vybavením či nedostatkom lekárov.  

Viac o téme: PožiarOperáciaŽenaSmrťRakovinaPopáleniny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu