Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO, ktoré trhá srdce: Krkavčia matka (19) takmer dobila svoje mesačné bábätko na smrť

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: YouTube/TCH)

RIVNE - Iba 19-ročná matka v ukrajinskom meste Rivne mala dobiť svojho mesačného synčeka Mykytu tak strašne, že sa ocitol na pokraji smrti. Navyše ho nechala samého v izbe a odišla niekam na rande. Keby nebolo susedov, mohlo sa všetko skončiť oveľa horšie. Tí našli chlapčeka v zúboženom stave.

Rodičia vyhodili svoje deti (2, 3) k bezdomovcom: VIDEO odporných podmienok a ohavný dôvod činu

FOTO a VIDEO nie sú vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a ľudí s citlivou povahou!

Podľa ukrajinskej televízie THC žil Mykyta s matkou v sociálnej ubytovni. Mladá žena nechala 15. októbra synčeka doma a išla do mesta. Keď bola preč celý deň, vystrašení susedia, ktorí vedeli, že je chlapček v izbe sám, sa ho rozhodli skontrolovať. 

VIDEO, ktoré trhá srdce:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/TCH)

„Keď sme vošli do miestnosti, uvideli sme Mykytu v jeho postieľke. Pravé okolo mal čierne. Noštek upchatý zasušenou krvou a ťažko dýchal. Začali sme ho prezliekať a videli sme, že má po celom tele čierne podliatiny. Jedna zo žien, keď to videla, omdlela," uviedla susedka Tetiana Primakovová.

VIDEO, ktoré trhá srdce:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/TCH)

Na miesto privolali záchranku aj políciu. Mykyta skončil v detskej nemocnici v Rivne na jednotke intenzívnej starostlivosti a lekári stále bojujú o jeho život. Predpokladajú, že dieťaťko utrpelo zlomeninu lebky, ale kvôli jeho kritickému stavu, ju nemôžu teraz preskúmať.

VIDEO, ktoré trhá srdce:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/TCH)

„Nikdy som nevidel také strašne zanedbané dieťa. Myslím, že jeho matka mu nikdy nevymenila oblečenie ani nepoužila plienky. Jeho koža je v hroznom stave," uviedol šéf oddelenia intenzívnej starostlivosti Mychailo Kulik.

Matka, ktorá sa ráno vrátila domov, bola vzatá na policajný výsluch. "Povedala, že bola vystresovaná kvôli tomu, že dieťa neustále plakalo. Nechala ho samo doma a išla na rande," vysvetlil policajný hovorca Anton Kruk. Polícia začala trestné stíhanie matky za ublíženie na zdraví a neplnenie rodičovských povinností.

VIDEO, ktoré trhá srdce:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/TCH)

Psychologička Julia Tkačenkovová, ktorá videla dieťa a rozprávala sa aj s jeho matkou, sa pred televíznymi kamerami rozplakala. „Niet pochýb o tom, že dieťa bolo brutálne zbité. Matka povedala, že „sa nedotkla Mykytu", uviedla.

Mykytov otec (27) sa o osud chlapca nezaujíma. Igor Novosad, šéf ubytovne, ktorý pozná rodinu, uviedol, že matka má aj staršieho syna. Porodila ho, keď mala 16 rokov. Z dôvodu domáceho násilia jej však bolo odobraté. Chlapci majú mať rozdielnych otcov.

Sociálny úrad už zhromažďuje dokumenty, aby mohol matku zažalovať. Chce, aby bola zbavená rodičovských práv. Potom bude Mykyta umiestnený do sirotinca. Ak ju uznajú vinnou, hrozí jej päť rokov za mrežami.

Viac o téme: BábätkoMatkaNemocnicaNásilieBitkaUkrajinaRivneMykyta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu