Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na Slovensko sa vracajú 30-stupňové horúčavy: POZOR, v tento deň príde studená sprcha!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, Topky)

BRATISLAVA - Najvyššia denná teplota bude mať podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu začiatkom budúceho týždňa stúpajúcu tendenciu. V stredu by mala v niektorých oblastiach Slovenska dosiahnuť až 33 stupňov Celzia. Zmena príde zo stredy na štvrtok, kedy sa prejaví vplyv studeného frontu, ktorý prejde naším územím, čiže treba rátať s dažďom, búrkami aj krúpami. Víkend by sa však už mal zase niesť v letnom duchu.

VIDEO Predpoveď počasia z roku 2014 sa stala virálom: Desivý dôvod, fikcia sa mení na realitu

V pondelok bude malá, popoludní miestami prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele sa vyskytnú aj prehánky. Vodičov môže zrána potrápiť hmla. Najvyššia denná teplota vystúpi na 25 až 30, na Orave, Liptove a na hornom Spiši na okolo 23 stupňov. Fúkať má iba slabý premenlivý vietor do 20 km/h.

Na Slovensko sa vracajú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

V utorok začne do našej oblasti od juhozápadu prúdiť teplý vzduch. Má byť malá, prechodne aj zväčšená oblačnosť. V noci treba ojedinele rátať s prehánkami či búrkami. Najnižšia nočná teplota klesne na 16 až 11, v údoliach na miestami 11 až 6 stupňov. Najvyššia denná teplota to dotiahne na 27 až 32, na Orave, pod Tatrami a na severovýchode na okolo 25 stupňov. 

Na Slovensko sa vracajú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SHMÚ)

V stredu vyvrcholí prílev veľmi teplého vzduchu od juhozápadu, no neskôr sa už za začne prejavovať aj studený front. V noci a predpoludním bude miestami jasno a cez deň veľmi teplo. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 16 až 11, v južnej polovici západného Slovenska na okolo 18 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 28 až 33, v Žilinskom kraji a na hornom Spiši väčšinou na okolo 26 stupňov. Viať má slabý premenlivý, cez deň prevažne južný vietor, ktorý pri búrkach prechodne zosilnie.

Vo štvrtok sa už naplno prejaví sila studeného frontu, ktorá sa podpíše na oblačnom až zamračenom počasí. Prechodne, najmä na východe, však môže byť aj polooblačno. Na viacerých miestach sa objavia prehánky alebo dážď, miestami aj intenzívne búrky s krúpami. Ortuť teplomera v noci najmenej ukáže 20 až 14 stupňov, cez deň najviac 22 až 27, vo východnej polovici Slovenska zväčša 28 až 33 stupňov.

Na Slovensko sa vracajú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SHMÚ)

Aj v piatok bude iba oblačno až poloblačno, ale neskôr sa počasie prehupne len k malej oblačnosti. Stále môžu pretrvávať prehánky alebo dážď, ojedinele sa vyskytnú aj búrky. Zrážky budú postupne ubúdať. Najnižšia nočná teplota klesne na 17 až 11 stupňov, v údoliach môže byť aj chladnejšie. Najvyššia denná teplota vystúpi od 21 stupňov na severe do 29 stupňov na juhu.

Na Slovensko sa vracajú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

V sobotu sa opäť vyčasí a má byť jasno až polojasno, hoci cez deň sa môže miestami prechodne aj zamračiť a spŕchnuť. A keďže leto je častým obdobím búrok, treba rátať aj s nimi. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 15 až 10, v údoliach na okolo 8 stupňov. Najvyššia denná teplota to opäť dotiahne na 24 až 30 stupňov. Vyzerá to teda tak, že nás čaká celkom pekný víkend.

Viac o téme: PočasieSHMÚPredpoveď počasiaSlovenský hydrometeorologický ústav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu