Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Turista sa dva dni po svadbe topil v mori: FOTO Neuveriteľná záchrana muža (45) z pazúrov smrti

Andrea Benedetto sa takmer utopil. Zobraziť galériu (5)
Andrea Benedetto sa takmer utopil. (Zdroj: FB/Andrea Benedetto, Getty Images)

CAGLIARI - Veľké šťastie mal taliansky turista, ktorý precenil svoje sily pri kúpaní v mori pri ostrove Sardínia. Topiacemu sa mužovi bol nablízku plavecký majster sveta Filippo Magnini, ktorý k nemu dorazil skôr ako čln pobrežnej hliadky. Nebyť tohto zásahu, mohol život muža skončiť iba dva dni po jeho svadbe, napísal web stanice BBC.

Dovolenka snov sa zmenila na nočnú moru: Theo (†5) sa utopil v hotelovom bazéne, desivé okolnosti

Tridsaťsedemročný Talian, ktorý sa v rokoch 2005 a 2007 stal dvakrát majstrom sveta na stometrovej krauliarskej trati, sa s priateľkou, televíznou celebritou a modelkou Giorgiou Palmasovou, v nedeľu slnili na pláži východne od mesta Cagliari. V jednej chvíli začal hlúčik ľudí volať o pomoc a ukazovať smerom k mužovi, ktorý sa dostal príliš ďaleko od brehu.

Filippo Magnini
Zobraziť galériu (5)
Filippo Magnini  (Zdroj: TASR/AP/Michael Sohn)

Talian okamžite skočil do vody a v priebehu krátkej chvíle bol pri ňom. Potom ho držal nad vodou, kým nedorazil čln záchranárov, na ktorý muža pomohol naložiť.

Turista sa dva dni
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/AP/CP/Ryan Remiorz)

"Urobil som len to, čo som musel," povedal neskôr talianskym médiám plavec, ktorý má doma bronzovú medailu z olympiády v Aténach 2004. "Ten muž mal veľké problémy, bol veľmi vystrašený, dosť stuhnutý a už zhltol niečo morskej vody," dodal taliansky plavec.

Andrea Benedetto (vpravo) s manželom
Zobraziť galériu (5)
Andrea Benedetto (vpravo) s manželom  (Zdroj: FB/Andrea Benedetto)

Štyridsaťpäťročný Andrea Benedetto sa podľa médií dva dni po svadbe premával pozdĺž cagliarskej pláže so svojím novomanželom na nafukovacom jednorožcovi. V jednej chvíli však spadli do vody a vietor plávaciu hračku odvial. Kým Benedetto sa začal topiť, jeho manžel volal o pomoc.

Viac o téme: MoreKúpaniePlávanieFilippo Magnini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu