Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Skutočný hrdina! Hasič Miloslav zachránil na dovolenke v Taliansku chlapca, ktorý sa topil v bazéne

Miloslav Vašák. Zobraziť galériu (4)
Miloslav Vašák. (Zdroj: HZS ČR)

PARDUBICE/RAVENNA - Až do Talianska tlieska Hasičský záchranný zbor Pardubického kraja, ktorého člen v Taliansku zachránil ľudský život. Šlo o približne päťročného chlapca, ktorý sa takmer utopil v aquaparku. Jeho majiteľ bol Miloslavovým skutkom dojatí.

„Aj na vlastnej dovolenke zachránil detský mladý život. Braček, sme pyšní. Prajem už pokojnú dovču a malému skoré uzdravenie,“ napísala na svojej sociálnej sieti hrdá Marcela, Miroslavova sestra.

V utorok sa tak vyjadrila k udalosti, ktorá sa odohrala v destinácii Casal Borsetti, v mestečku Ravenna. Profesionálny hasič Miloslav Vašák tam vycestoval na letnú dovolenku. Nestačil prejsť ani deň a skončil na tamojšej polícii po tom, čo sa vybral do aquaparku. Dôvodom ale nebol nijaký priestupok, práve naopak.

Na snímkach český hasič Miloslav Vašák.
Zobraziť galériu (4)
Na snímkach český hasič Miloslav Vašák.  (Zdroj: HZS ČR)

„V jednej časti bazéna sa začala akcia animátorov. Nechcel som sa do nej pliesť, tak som sa premiestnil do druhej časti bazéna. Všimol som si dieťa v hĺbke na dne práve v druhej časti bazéna,“ opísal dramatickú situáciu hasič.


Čítajte aj: Dovolenka snov sa zmenila na nočnú moru: Theo (†5) sa utopil v hotelovom bazéne, desivé okolnosti


Miloslav Vašák.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: HZS ČR)

Našťastie, prítomný bol i plavčík. „Jeden muž mi pomohol chlapca vytiahnuť. S plavčíkom sme chlapca resuscitovali asi dvadsať minút. Po desiatich minútach naskočil, stabilizovali sme ho a udržali pri živote. To už na mieste pristával vrtuľník, ktorý asi päťročného chlapca transportoval do nemocnice,“ pokračuje v rozprávaní Miloslav, ktorý vďaka svojej pohotovosti i mimo službu zachránil ľudský život.  

Čech po hrdinskom skutku skončil na policajnej stanici v Ravenne, kde prebehol výsluch. Majiteľ aquaparku mu v slzách poďakoval za pomoc. „Prišla za mnou aj chlapcova matka, je to tak pol hodinky, a poďakovala mi. Chlapca vraj uviedli do umelého spánku a postupne ho prebúdzajú. Zatiaľ vraj nezistili nijaké poškodenie mozgu. Tak som veľmi rád,“ doplnil Vašák.

Viac o téme: TalianskoBazénZáchranaTopenie sa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu