Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dovolenka snov sa zmenila na nočnú moru: Theo (†5) sa utopil v hotelovom bazéne, desivé okolnosti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOS - Len päťročný chlapček z Veľkej Británie, Theo Treharne-Jones, prišiel o život počas rodinnej dovolenky na gréckom ostrove Kos. Osudným sa mu stal bazén v hotelovom rezorte, v ktorom bol ubytovaný s rodičmi a ďalšími rodinnými príslušníkmi. Skutočne desivé je však to, čo malo predchádzať samotnej tragédii.

Podľa gréckych médií totiž dieťa malo vyjsť z hotelovej izby v čase, keď jeho rodičia ešte spali. Vôbec teda netušili, že ich chlapček sa vytratil z ich blízkosti. Bezvládne telíčko milovaného synčeka mali neskôr objaviť práve oni, v sobotu ráno v bazéne. Prvá pomoc už bola zbytočná, lekár musel skonštatovať smrť.

Grécky ostrov Kos.
Zobraziť galériu (2)
Grécky ostrov Kos.  (Zdroj: Pixabay/Ilustračná foto)

Portál bbc.com uvádza, že úradník z britského ministerstva zahraničných vecí sa vyjadril, že sú v kontakte s rodinou, ktorú postihlo nešťastie a komunikujú aj s miestnymi úradmi, aby im pomohli.

Frajerina sa zmenila na tragédiu: Imrich (†15) skočil do jazera, utopil sa pred očami kamarátov

Rodičia mali byť už krátko po hrozivej udalosti v rukách polície, neskôr ich však podľa standard.co.uk prepustili. Prípad vyšetrujú ako podozrenie zo zabitia a ohrozenia života maloletého. Kto bude za zbytočnú smrť chlapčeka niesť zodpovednosť, teda preukáže až policajné vyšetrovanie.

Viac o téme: DieťaTragédiaUtopenieGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu