Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Sandra (†24) bola s priateľom (27) na Malorke: FOTO Pri pláži ich zavalil poltonový balvan

Sandra Amorosová a Adelardo Contador. Zobraziť galériu (3)
Sandra Amorosová a Adelardo Contador. (Zdroj: FB/Sandra Amorós Ortuño, Profimedia,)

MALORKA – Zatiaľ čo Sandra Amorosová (24) zomrela namieste, jej o rok starší priateľ Adelardo Contador bol ťažko zranený. Dvadsaťpäťročný muž povedal, že po práci v reštaurácii zašli k útesu Cala Vinyes, aby sa pokochali krásnym výhľadom a nočnou oblohou posiatou hviezdami.

Romantický večer sa však skončil obrovskou tragédiou. „Sadli sme si na skalu a z ničoho nič to na nás spadlo,“ opísal hrôzostrašný incident tamojšiemu denníku Diario de Mallorca mladík. Na pár totiž spadol balvan, ktorý vážil približne pol tony.

Na snímke Sandra Amorosová.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke Sandra Amorosová.  (Zdroj: FB/Sandra Amorós Ortuño)

„Začal som na ňu volať: Sandra, Sandra, ale neodpovedala mi,“ pokračoval Adelardo. Ako ďalej opísal, horko-ťažko uchopil mobil a privolal pomoc. „Napriek bolesti som sa usiloval upokojiť.“


Čítajte aj: Panika, krik a krv pri zosuve skál na Zakynthose: VIDEO Svedkom sa pred očami odvíjal horor


Hasičom trvalo približne dve hodiny, než ho prostredníctvom hydraulického zdviháku vyslobodili spod balvanu. Bremeno mu rozdrvilo obe dolné končatiny.

Na snímke Adelardo Contador.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke Adelardo Contador.  (Zdroj: Profimedia)

Keď sa mladík po operácii zobudil v nemocnici, bolo mu oznámené, že Sandra zomrela. „Minulý rok sme sa spoznali. Bola z mesta Yecla a ja som z Barcarroty. Veľa sme sa spolu nasmiali, aj keď sme boli z rôznych častí Španielska,“ povedal užialený Adelardo, ktorý sa teraz rozhorčuje nad tým, prečo tam bol otvorený vstup.

„Nemalo by to tak byť, prístupné pre verejnosť, a ako je možné, že k tým kameňom vedú schody, aby sme sa k nim dostali, keď sa pred niekoľkými rokmi v Malgratse stalo podobné nešťastie?“ pýta sa nešťastný muž. 

Viac o téme: MalorkaSmrťÚtesBalvan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu