Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obrovská záchranná akcia na letisku v Izraeli: VIDEO Lietadlo so 152 ľuďmi muselo núdzovo pristáť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/13news, YouTube/RT)

JERUZALEM - Na letisku Bena Guriona v Izraeli sa konala obrovská záchranná akcia kvôli lietadlu so 152 pasažiermi na palube, ktoré vyslalo núdzový signál. Tamojší portál 13news informoval, že po vzlietnutí z Kolína nad Rýnom sa na dráhe našli úlomky z pneumatík a kovové časti, ktoré mohli znamenať poškodenie trupu. Našťastie to vyzerá, že všetko dobre dopadlo.

Núdzový signál bol údajne vyslaný na poludnie a Boeing 737-400 spoločnosti Electra Airways krúžil nad Stredozemným morom, aby spálil palivo predtým, než sa pokúsil pristáť. Na letisku Bena Guriona bol pripravený početný záchranný tím, ktorý sa mal skladať až z 130 sanitiek či motocyklov. V pohotovostnom režime boli aj nemocnice.

Druhé najväčšie izraelské letisko Ramon sa pripravilo na lety, ktoré sú odklonené z letiska Bena Guriona. Lietadlo skontrolovali aj stíhačky izraelských vzdušných síl a potom malo preletieť nad kontrolnou vežou, aby sa zistilo, či nie sú nejaké viditeľné poškodenia.

Boeing napokon bezpečne dosadol na dráhu krátko pred 15.30 h SELČ. Poškodená pneumatika mala byť jedna zo zadných vľavo. Pristátie však bolo hladké a k žiadnemu incidentu neprišlo. Cestujúci, ktorí určite prežívali veľký stres, si tak mohli vydýchnuť. Lietadlo brzdilo pomocou motorov, aby znížilo tlak na ostatné pneumatiky.

Viac o téme: LietadloLetiskoIzraelBen Gurion
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu