Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Hororový let do Sydney, s týmto nerátali: Cestujúci vrazili do stropu, 35 zranených

O zranených sa po pristátí v Honolulu postaral zdravotný personál Zobraziť galériu (2)
O zranených sa po pristátí v Honolulu postaral zdravotný personál (Zdroj: SITA/Tim Tricky / Hurricane Fall cez AP)

HONOLULU - Najmenej 35 osôb utrpelo zranenia, keď sa lietadlo spoločnosti Air Canada dostalo vo štvrtok do silných turbulencií. Stroj s 284 ľuďmi na palube smeroval z Vancouveru do Sydney, museli ho však presmerovať na Havajské ostrovy. O zranených sa po pristátí v Honolulu postaral zdravotný personál.

Letecká spoločnosť v stanovisku uviedla, že Boeing 777-200 "sa dostal do nečakaných turbulencií za jasného počasia... dve hodiny za Havajom". Pasažieri dostali v Honolulu hotely, kým budú môcť pokračovať novým letom.

Lietadlo Boeing 777-200 prepravovalo 269 cestujúcich a 15 členov posádky, uviedol hovorca spoločnosti Air Canada Peter Fitzpatrick. Zranenia v dôsledku turbulencií utrpelo 37 cestujúcich a členov posádky. 

VIDEO Hororový let do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Foto / Caleb Jones)

"Všetci sme vrazili do stropu a všetko popadalo na zem...ľudia lietali okolo," opísal situáciu pre miestnu televíznu stanicu KHON pasažier Jess Smith. Väčšinou sa zranenia týkali ľudí, ktorí neboli pripútaní bezpečnostnými pásmi. Jeden z cestujúcich však pre médiá uviedol, že posádka neupozornila, že lietadlo prechádza zónou silných turbulencií a že sa preto treba pripútať. Po pristátí lietadla v Honolulu bolo do nemocnice prevezených 30 ľudí. Zranenia deviatich cestujúcich sú vážnejšie. 

Viac o téme: TurbulencieHavajAir Canada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu