Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zamestnankyňa začula zo záchodu vo vlaku krik: Keď zbadala čo, sa deje, uháňala po pomoc

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DUBLIN - Až do svojich 25 rokov bude môcť na írskych železniciach cestovať zadarmo dievčatko, ktoré jej matka v utorok priviedla na svet vo vlaku smerujúcom do Dublinu. S neplánovaným pôrodom pomohli praktický lekár a dve zdravotné sestry, ktorí vlakom išli tiež, a novorodenec i matka sú teraz v dobrom zdravotnom stave.

Tínedžerka si myslela, že má obličkové kamene: FOTO Šokujúce zistenie, o tri hodiny bolo všetko inak

Dieťa podľa BBC prišlo na svet v utorok krátko po tretej hodine popoludní potom, čo vlak idúci z Galway zastavil v meste Kildare. Matku si predtým podľa všetkého všimla ako prvá stewardka Emma Toteová, keď prechádzala okolo záchodu jedného z vagónov a začula zvnútra krik. Za dverami našla mladú ženu, ktorá jej oznámila, že začína rodiť. Toteová upozornila rušňovodiča, zavolala sanitku a začala medzi cestujúcimi hľadať niekoho, kto by mohol pomôcť.

Prihlásili sa dve sestričky, ku ktorým sa o niečo neskôr pridal praktický lekár Alan Devine. Írskej vysielacej spoločnosti RTÉ opísal, že zohral iba vedľajšiu úlohu, pretože s podobnými situáciami nemal prakticky žiadne skúsenosti. Pôrody vraj zažil len ako mladý praktikant "v nemocnici, pekne v sterilnom prostredí".

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

"Ale toto bolo úplne chaotické, bolo jasné, že sa to deje, či sa nám to páči alebo nie, a tak sme robili, čo sme mohli," povedal. Dvadsať minút po tom, čo Devine pribehol na pomoc, bolo dievčatko na svete. Doktor matku s dieťaťom odprevadil do nemocnice v Dubline, obaja sú podľa neho v poriadku.

"Veľmi nás teší, že matka vo vlaku bezpečne priviedla na svet dievčatko, a sme vďační zákazníkom i zamestnancom, ktorí asistovali," uviedol írsky štátny dopravca Iarnród Éireann. Spoločnosť dodala, že vzhľadom na jedinečné okolnostia jeho narodenia bude môcť dievčatko až do veku 25 rokov využívať služby štátnych železníc zdarma.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Podobný scenár zažili vlani cestujúci prímestského vlaku v Paríži. Vo vagóne sa vtedy narodil chlapec, ktorému parížsky dopravný podnik tiež sľúbil bezplatné cestovanie do veku 25 rokov.

Viac o téme: VlakPôrodDublin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu