Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Študentka písala školské testy 30 minút po pôrode, mala na to vážny dôvod

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ADDIS ABEBA - Jedna študentka v Etiópii písala záverečné testy na strednej škole len pol hodiny po pôrode. Skúšky mala pôvodne stihnúť ešte pred narodením syna, ale škola termín posunula kvôli ramadánu. Aby nemusela čakať s dokončením štúdia ďalší rok, presvedčil jej otec školu, aby jej povolila písať testy v pôrodnici. Informoval o tom spravodajský server BBC.

Dvadsaťjedenročná Almaz Deresová písala v pondelok test z angličtiny, matematiky a z amharčiny, čo je úradný jazyk na severe Etiópie. Ďalšie testy písala v utorok a stredu už v skúškovom centre. "Pretože som sa ponáhľala, aby som sa skúšky mohla zúčastniť, tak môj pôrod nebol vôbec náročný," povedala.

Podľa BBC je v Etiópii bežné, že dievčatá po pôrode zo strednej školy odídu a vrátia sa k štúdiám o rok neskôr. Deresová však čakať nechcela a teraz sa plánuje zapísať do dvojročného kurzu, ktorý by ju mal pripraviť na univerzitu. Hovorí, že je spokojná s tým, ako testy dopadli a že jej syn je v poriadku.

BBC tiež uviedla, že etiópska vláda v súvislosti so záverečnými testami v utorok vypla v celej krajine internet. Vláda zatiaľ rozhodnutie nekomentovala. Médiá sa ale domnievajú, že tak urobila preto, aby zabránila zdieľaniu zadania a odpovedí medzi študentmi, ako to bolo aj v minulých rokoch.

Viac o téme: PôrodEtiópiaZáverečné skúšky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu