Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nepochopiteľná dráma na škole: Chlapec otrávil spolužiačku (12), ponúkol jej fľašku s jedom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MLADÁ BOLESLAV - Piatkové vyučovanie v jednej z českých škôl narušil otrasný incident. Chlapec tam mal otráviť svoju spolužiačku (12). Podľa televízie Nova mal použiť chemikáliu borax, ktorá sa používa ako hnojivo, zmiešať ju s vodou a ponúknuť ju dievčaťu. Keď sa modrej tekutiny napilo, spravilo sa mu nevoľno.

Žiačka skončila v nemocnici. „Môžem potvrdiť, že sme prijali oznámenie. Je to vo fáze preverovania, zatiaľ nepadlo nijaké obvinenie,“ povedala pre tn.nova.cz hovorkyňa mladoboleslavskej polície Lucie Nováková s tým, že daný prípad sa preveruje pre podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví.  


Čítajte aj: Roztlieskavačke (†13) bolo pred súťažou zle: FOTO O tri hodiny zomrela, pitva odhalila príčinu


„Výzvu sme prijali o 13:17. Na miesto vyrazila jedna posádka rýchlej zdravotnej pomoci. Dievča sa sťažovalo na nevoľnosť a zvracalo. Po nevyhnutnej starostlivosti bolo s podozrením na intoxikáciu prevezené do Mladej Boleslavi,“ priblížila hovorkyňa stredočeských záchranárov Petra Effenbergerová.  

Muži zákona teraz vypočúvajú svedkov a zrejme si zadajú aj spracovanie posudku na to, akú látku a v akej koncentrácii školáčka vypila, uvádza Nova, podľa ktorej sa zvyšok vzorky nepodaril zabezpečiť, pretože tekutina bola vyliatá.

Viac o téme: Otrava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu