Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia v Prahe zachytila podozrivú komunikáciu: Na školy môže zaútočiť strelec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Česká polícia varovala stredné a vysoké školy v Prahe pred možným útokom strelca. Policajti zachytili podozrivú komunikáciu na sociálnych sieťach. Podrobnosti však nie sú známe, uviedol v pondelok spravodajský portál Novinky.cz.

O prípade informoval popoludní Deník N, ktorý sa odvolal na zdroj z polície. Ten tvrdí, že na sociálnych sieťach bola zachytená komunikácia, ktorá obsahovala informácie o útoku na niektorú zo škôl. České Policajné prezídium na Twitteri uviedlo, že zaznamenalo vyhrážku streľbou na neurčených českých školách. "Prijali sme potrebné opatrenia, ktoré z taktických dôvodov nebudeme bližšie špecifikovať," dodalo policajné prezídium.

Medzi prijatými policajnými opatreniami je aj posilnenie výkonu služby v okolí dotknutých škôl a ich informovanie. Školy podľa Deníka N zaviedli bezpečnostné opatrenia, čo potvrdil rektor Českej poľnohospodárskej univerzity Petr Sklenička i rektor Karlovej univerzity Tomáš Zima. Spomínaný policajný zdroj nekonkretizoval, akej školy sa vyhrážka týka, dodal portál Novinky.cz.

Totožnosť páchateľa je známa 

"Pražská polícia práve zistila totožnosť páchateľa, ktorý na Twitteri písal o hrozbe streľbou v školách v Prahe. Tvrdí, že išlo o žart. Ďakujem policajtom za výbornú prácu," napísal v pondelok takisto na Twitteri český minister vnútra Jan Hamáček.

Policajti neskôr dodali, že zadržali 16-ročného mladíka. "Policajtom sa priznal a uviedol, že si celú vec vymyslel," oznámili. O prípade informoval popoludní ako prvý Deník N, ktorý sa odvolal na zdroj z polície. Ten tvrdil, že na sociálnych sieťach bola zachytená komunikácia, ktorá obsahovala informácie o útoku na niektorú zo škôl.

České Policajné prezídium na Twitteri vtedy uviedlo, že zaznamenalo vyhrážku streľbou na neurčených českých školách. "Prijali sme potrebné opatrenia, ktoré z taktických dôvodov nebudeme bližšie špecifikovať," dodalo policajné prezídium. Medzi prijatými policajnými opatreniami bolo aj posilnenie výkonu služby v okolí dotknutých škôl a ich informovanie.

Spomínaný policajný zdroj v tom čase nekonkretizoval, akej školy sa vyhrážka týka, dodal portál Novinky.cz. "Pristupujeme k týmto situáciám vždy s úplnou vážnosťou aj napriek tomu, že reálny základ väčšinou nemajú. Nastavené opatrenia sú teda skôr preventívne, akákoľvek panika určite nie je na mieste," uviedla ešte popoludní polícia.

Viac o téme: ŠkolaStrelecPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu