Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Neverník zabil v posteli svoju manželku (†32): FOTO Pri smrteľnom zápase mu povedala dojímavé slová

Fahima Yusuf a Ahmed Seedat Zobraziť galériu (4)
Fahima Yusuf a Ahmed Seedat (Zdroj: FB/Ahmed Seedat/Fahima Yusuf)

PERTH - Ahmed Seedat (37) napadol v auguste minulého roka svoju manželku Fahimu Yusufovú (32), kým spala v ich dome na predmestí austrálskeho Perthu. Udieral ju skrutkovačom, ktorý sa používa na kolesá auta, a telo potom zakopal na záhrade. Celé roky si najímal prostitútku a po ženinej smrti mal v pláne dať sa dokopy s jej sestrou, svojou švagrinou. Odporný plán mu, našťastie, nevyšiel. V pondelok súd vyriekol verdikt, ktorým ho poslal do väzenia na doživotie.

Sedel za vraždu, ktorú nespáchal: Za 46 desivých rokov v base dostane odškodné, zverejnili cenu za život

Dvojica bola zosobášená osem rokov a mala spolu dve malé deti, ktoré v čase vraždy spali v inej izbe. Yusufová pochádzala z britského Boltonu, Seedat z juhoafrického Durbanu. K útoku došlo 31. augusta minulého roka. Žena sa po prvom údere zobudila a snažila sa brániť, ale nemala šancu. Zomrela na udusenie, ale doteraz nie je presne jasné, či ju manžel nakoniec uškrtil alebo sa zadusila v plytkom hrobe.

Neverník zabil v posteli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Ahmed Seedat/Fahima Yusuf)

Ten vykopal dodávateľ, ktorému Seedat nahovoril, že to má byť jama pre detský bazén. Krátko pred vraždou manžel dokonca hľadal na internete výrazy "ako pochovať mačku" či "ako pochovať niekoho zaživa". Po ženinej smrti priateľom a susedom tvrdil, že odišla do Veľkej Británie na operáciu očí. A jej sestre, o ktorú mal záujem, povedal, že ho opustila.

Neverník zabil v posteli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Ahmed Seedat/Fahima Yusuf)

Yusufovej nezvestnosť bola nahlásená o štyri dni neskôr. Polícia však hneď na druhý deň po nahlásení objavila jej telo. Vlani v septembri obvinili Seedata z vraždy, ku ktorej sa napokon v januári tohto roka priznal. Na súde odznela aj vrahova výpoveď na polícii, v ktorej uviedol, že kým svoju manželku bil na smrť, povedala mu: "Milujem ťa".

Neverník zabil v posteli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Ahmed Seedat/Fahima Yusuf)

Podľa sudcu Bruna Fiannacu to bol dôkaz jej strachu a zúfalstva, ktorým ho chcela zastaviť v zabíjaní. Vraha poslal do väzenia na doživotie s najskorším prepustením po 23 rokoch. Podľa portálu mirror.co.uk sa počas čítania podrobností o smrti Yusufovej jej manžel triasol a držal si hlavu v dlaniach. 

Seedat v inom prípade čelí aj podozreniu z finančného podvodu. Je obvinený, že ukradol v prepočte 3,5 milióna eur.

Viac o téme: VraždaDoživotieSúd AustráliaFahima YusufAhmed Seedat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu