Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poľskom otriasol prípad stratenej Kristiny (†10): Pátranie prinieslo najhoršiu správu, horor v lese

Ilustračné foto a obeť Kristina Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto a obeť Kristina (Zdroj: profimedia.sk, poľská polícia)

MROWINY - Iba 10-ročné poľské dievčatko sa nevrátilo vo štvrtok popoludní domov zo školy. Rodičia preto kontaktovali políciu, ktorá po malej Kristine Danielovej z dediny Mrowiny vyhlásila pátranie. Bohužiaľ, o niekoľko hodín neskôr našli len jej bezvládne a čiastočne obnažené telíčko. Poľské portály píšu o únose a vražde s možným sexuálnym motívom.

Mrazivé detaily osudného dňa, kedy zomrel Tomáš (†16): Hovor na tiesňovú linku a nôž ukrytý v komode

Podľa portálu fakt.pl sa vo štvrtok popoludní vracala Kristina sama zo školy. Bohužiaľ, nešla so spolužiakmi ani kamarátkami. Vyučovanie sa jej skončilo okolo 13-tej hodiny a vychovávateľ ju potom ešte videl pri štadióne, ktorý sa nachádza asi 200 metrov od jej domu. Tam sa však už nedostala.

Keď sa nevracala domov a nemali s ňou žiadny kontakt, vystrašení rodičia zalarmovali políciu a okrem nich po dievčatku začali v okolí pátrať aj hasiči a dobrovoľníci z priľahlých obcí, ktorí prečesávali oblasť. Pátranie sa objavilo aj na miestnom portáli Moja Swidnica, kde sa písalo, že Kristina je štíhla blondínka. Na sebe mala bielu blúzku so smajlíkmi a krátke džínsové šortky. Jej školská taška bola čierno-ružovej farby.

Poľskom otriasol prípad stratenej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Poľská polícia)

Hľadanie však malo tragický koniec. Jej telo našli náhodní okoloidúci približne o 17.45 v lese pri dedine Pożarzysko, približne 6 km od domu obete. Táto vzdialenosť naznačuje, že dievčatko bolo unesené. Prokurátor zo Swidnice Marek Rusin pre fakt.pl uviedol, že stopy na tele obete naznačujú, že bola zavraždená. Podľa neoficiálnych informácií sa berie do úvahy aj sexuálny motív, keďže Kristinu mali nájsť čiastočne vyzlečenú. Jeden zo svedkov mal vidieť neďaleko miesta činu čierne auto.

Polícia na prípade intenzívne pracuje. Dnes sa vo forenznom centre vo Vroclave má uskutočniť pitva malej Kristiny, po ktorej by malo byť jasnejšie, aká bola presná príčina jej smrti.

Viac o téme: VraždaPátraniePoľskoKristina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu