Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovák nám vo Viedni spravil hanbu: FOTO Obťažoval ženu, dvoch policajtov zrazil k zemi

Slovák napadol dvoch policajtov. Zobraziť galériu (2)
Slovák napadol dvoch policajtov. (Zdroj: TASR/AP)

VIEDEŇ – Slovák napadol, zrazil na zem a zranil dvoch viedenských policajtov, ktorí ho pre neprístojné správanie sa voči žene chceli legitimovať. Muž sa dal na útek, ale vypátrali ho a zatkli. Motív jeho skutku je predmetom vyšetrovania.

Istá žena chcela zaparkovať svoje auto v podzemnej garáži zariadenia Park & ​​Ride vo viedenskej časti Erdberg, ale zistila, že ju prenasleduje neznámy muž. Cudzinec sa schovával za autami a keď chcela s autom odísť, postavil sa jej do cesty. Žena, ktorej sa podarilo vyjsť z garáže, ihneď zavolala políciu.

Na miesto sa dostavili dvaja policajti hliadkujúci v okolí. Ako neskôr uviedol hovorca viedenskej polície Paul Eidenberger, prehľadali garáž a našli muža (28) zo Slovenska, na ​​ktorého sa hodil opis od svedkyne. Keď ho požiadali, aby preukázal svoju totožnosť, spočiatku sa zdalo, že Slovák poslúchne ich pokyny. Potom však zrazu zaútočil na oboch policajtov, zrazil ich na zem a dal sa na útek.

Slovák nám vo Viedni
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Vladimír Labát)

Žena neskôr opísala, že neznámy ju ani nenapadol, ani osobitne neohrozil. Ako trestnoprávny skutok je však možné hodnotiť fakt, že sa snažil brániť jej v odchode. "Možno to chápať ako nátlak,"  povedal Eidenberger. V každom prípade žena reagovala správne, keď zavolala políciu. Muža nakoniec dolapili, premohli a zatkli. „Prečo na policajtov zaútočil a zranil ich, je predmetom ďalšieho vyšetrovania," povedal hovorca.

Viac o téme: ŽenaúderViedeňSlovákGaráž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu