Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Lekár je podozrivý z najhoršieho: Zahral sa na boha? Desiatky otrávených pacientov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images, profimedia.sk)

BESANCON - Francúzskeho lekára Frédérica Péchiera (47) obvinili v 24 prípadoch otravy operovaných pacientov, z ktorých deväť zomrelo. S odvolaním sa na jedného z obhajcov obvineného o tom informovala agentúra AFP.

Nikdy nespite s kontaktnými šošovkami! Šokujúce FOTO oka, baktérie vyžrali žene rohovku

Anestéziológ pôsobil na dvoch súkromných klinikách vo výchofrancúzskom meste Besancon. Prokuratúra ho už skôr vyšetrovala v siedmich prípadoch otravy a vo štvrtok proti nemu vzniesla ďalších 17 obvinení. Pokiaľ by Péchierovi preukázali vinu, hrozí mu doživotný trest odňatia slobody.

Péchiera vypočúvali začiatkom týždňa v súvislosti s vyše 66 prípadmi zástavy srdca počas operácií u pacientov, u ktorých je nízka pravdepodobnosť, že k nej dôjde.

Napokon voči nemu vzniesli ďalších 17 obvinení. Týkajú sa osôb vo veku štyri až 80 rokov, z ktorých sedem zomrelo po tom, ako ich lekári nedokázali oživiť, oznámil vo štvrtok na tlačovej konferencii prokurátor Étienne Manteaux.

Frédéric Péchier
Zobraziť galériu (3)
Frédéric Péchier  (Zdroj: profimedia.sk)

"Je tu možnosť, že doktor Péchier bol pôvodca týchto otráv, ale táto hypotéza nie je nič iné, iba hypotéza a dlhé dvojročné vyšetrovanie nič nepreukázalo... takže v tomto prípade musí byť zdôraznená prezumpcia neviny," povedal vo štvrtok obhajca Jean-Yves Le Borgne. Podľa francúzskej televíznej stanice BFMTV Le Borge v piatok nadránom uviedol, že Péchiera prepustili na kauciu.

Jeden z kolegov lekára francúzskej tlači oznámil, že motívom anestéziológa mohlo byť dokázať, aký je dobrý a nenahraditeľný, pretože kvôli náhlym "komplikáciám" ho vzápätí volali na konzultáciu.

Viac o téme: PacientLekárOtravaAnesteziólogBesancon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu