Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Ďalšia dráma boeingu: Lietadlo minulo pristávaciu dráhu a skončilo v rieke s aligátormi

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Polícia Jacksonville)

JACKSONVILLE – Dopravné lietadlo typu Boeing so 143 ľuďmi na palube, ktoré v noci na sobotu minulo na leteckej základni námorníctva Jacksonville v americkom štáte Florida pristávaciu dráhu, skončilo v rieke. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa oficiálnych zdrojov pri nehode stroja charterovej linky nikto nezahynul a zranení boli len ľahko. Lietadlo so 136 cestujúcimi a siedmimi členmi posádky skončilo v plytkej vode Rieky svätého Jána (St. Johns River). Do nemocnice previezli 21 osôb s ľahkými zraneniami.
      Velenie leteckej základne oznámilo, že Boeing 737 priletel do Jacksonville zo základne Guantánamo na Kube a "na konci pristávacej dráhy sa zrútil do rieky".
  

Ďalšia dráma boeingu: Lietadlo
Zobraziť galériu (2)
  Na miesto havárie dorazili bezpečnostné a pohotovostné tímy amerických námorných síl a situáciu dostali rýchlo pod kontrolu, dodalo velenie základne. Oficiálne miesta však bezprostredne príčinu havárie lietadla neuviedli.

      Rieka svätého Jána je dlhá asi 500 kilometrov a pri meste Jacksonville sa vlieva do Atlantického oceánu. Žijú v nej aligátory.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu